Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Vervoer

Toen Mojo-concertorganisator Willem Venema in 1993 de huidige locatie koos, was het belangrijkste criterium: Lowlands mag omwonenden niet of nauwelijks overlast bezorgen. In die opzet is hij met glans geslaagd, want behalve een enkele boerderij en bungalow ligt het terrein in the middle of nowhere. Bij deze het Lowlove-kompas om dat grote niets toch te vinden.

Waar is Lowlands?

Officieel schijnt het festivalterrein bij het dorp Biddinghuizen te horen, onderdeel van de gemeente Dronten. Maar huizen zijn in geen velden of wegen te bekennen: Lowlands ligt vooral dichtbij campings en bungalowparken langs de Spijkweg, beter bekend als de N306. En uiteraard direct naast pretpark Walibi World.

Auto

Regel één: volg met de Toyota Prius of Trabant vanaf de snelweg de borden naar ‘Walibi Holland’ en daarna ‘P Lowlands’. Die bewegwijzering brengt Lowlanders op de Spijkweg, waar gele tijdelijke verkeersborden de weg wijzen naar de als parkeerplaats vermomde weilanden. Parkeren langs de weg mag niet (en voor de duidelijkheid: naast je tent is al helemaal uitgesloten).

Opgehaald en weggebracht door paps en mams? Niet cool, wel slim. Volg ‘P Lowlands’ en vervolgens de gele borden Kiss ’n Ride: die leiden naar een speciale zone vlakbij de entree. Negeer de jaloerse blikken van alle mensen die al honderden meters met hun spullen zeulen.

En alvast een kleine waarschuwing: sinds Lowlands 2014 moet er betaald worden voor parkeren. Kaarten kosten per voertuig 15 euro in de voorverkoop en een tientje meer aan de deur.

Trein

Biddinghuizen was tot 1993 een compleet anoniem dorp, Dronten en Lelystad zijn ook niet bepaald metropolen. Stap dus in Dronten of Lelystad uit de trein rechtstreeks de gratis shuttlebus in die je vanaf donderdagmiddag naar het festival brengt en je er tot maandagochtend ook ophaalt.

Utrecht Centraal – Dronten is een kleine anderhalf uur (vijf biertjes) met overstap in Zwolle, Utrecht – Lelystad een ruim uur (vier biertjes, beetje doorzuipen) met overstap in Almere. Zie voor vertrektijden de site van de NS.

Bus

Nog een nieuwigheidje in 2014: met de bus direct naar Lowlands. De organisatie werkt samen met Event Travel, dat zelfs vanuit Lutjebroek je met een pendelbus donderdagochtend ophaalt en maandagochtend weer weg brengt. Prijzen zouden vergelijkbaar moeten zijn met die van een treinreis met kortingskaart, boeken kan hier.

Biddinghuizen was tot 1993 een compleet anoniem dorp, Dronten en Lelystad zijn ook niet bepaald metropolen. Stap dus in Dronten of Lelystad uit de trein rechtstreeks de gratis shuttlebus in die je vanaf donderdagmiddag naar het festival brengt en je er tot maandagochtend ook ophaalt.

Vliegtuig

Het mag dan campingflight heten; er is geen landingsbaan op of in de buurt van Lowlands (ja, Lelystad Airport op zo’n twintig kilometer). Wie vanuit het buitenland komt, kan het best aankomen op Schiphol, dat is aangesloten op het spoornet. Wie Rotterdam Airport of Eindhoven Airport verkiest, moet eerst nog de bus nemen om op een treinstation te komen.