Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

FAQ

Waar?

Naast attractiepark Walibi World in Flevoland.

Hoe kom je daar?

Auto: bordjes Walibi en daarna ‘P Lowlands’ volgen vanaf A28 Amersfoort-Zwolle. Trein: uitstappen op station Dronten of Lelystad en dan met de pendelbus. Of je boekt de festivalbus.

Wanneer?

Vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2015. De campings gaan alle zeven donderdag de 20e rond 14.00 uur (officieel, in de praktijk meestal eerder) open en maandag de 24de rond 12.00 uur weer dicht.

Kosten?

195 euro, inclusief reserveringskosten, exclusief parkeerkosten (15 euro in de voorverkoop, 25 euro ter plekke). Speciale tickets voor campers, Gllamcamp en combiticket voor wie ook naar Walibi wil.

Kopen?

Kan nog, Lowlands is nog niet uitverkocht.

Minimumleeftijd?

Adviesleeftijd vanaf 16 jaar, als je jonger bent krijg je sowieso geen alcohol.

Kamperen?

Met je tentje op een van de zeven campings. Twee zijn er meteen na de entree, nog voor de brug. De andere vijf (vier reguliere, een speciaal voor campers, caravans en vouwwagens) zijn over de brug, links van de hoofdstraat.

Douche en wc?

Op elk van de zeven campings is een grote tent met douches (tegen betaling muntje), wc’s en kranen om tanden te poetsen etc. Op het festivalterrein zijn afdoende wc’s en plaskruizen. En je kan een luxe Flexotel, legertent, PodPad, Tipi of Dream Lodge huren op de Gllamcamp.

Hoe ziet het terrein er verder uit?

Bij entree krijg je je polsbandje voor drie dagen en kun je een plek op de camping uitzoeken. Halverwege de hoofdstraat, aan de rechterhand, is de ingang naar het festivalterrein zelf, waar je polsbandje gecontroleerd wordt. Op het festivalterrein zijn alle podia en eetfaciliteiten. Dat terrein is open van ongeveer 11.00 uur ’s ochtends tot 4.00 uur ’s nachts. Daarna kun je nog terecht in de 24-uurstent, naast de ingang van het festivalterrein.

Drinken?

Je mag acht liter drank meenemen op de camping. Glas is verboden, blik mag wel. Op het festivalterrein alleen plastic.

Eten?

Van Chinees tot Surinaams en pannenkoeken; het is er allemaal. Er is ook een supermarkt met (vooral) ontbijtproducten.

Drugs?

Zijn verboden. Alleen het bezit van maximaal vijf gram wiet wordt gedoogd. Reken op strenge controles.

Geld?

Langs de hoofdstraat is een pinautomaat voor contant geld. Consumptiemunten kun je scoren bij een van de vele automaten, waar je met pin en soms met contant geld kunt betalen.

Muntjes?

Ja. Die kosten 2,60 euro per stuk en zijn overal geldig, tot en met de douches. Inruilen van muntjes kan pas vanaf zondagavond. Munten van voorgaande edities zijn niet geldig.

Rode Kruis?

Staat op de hoofdstraat en bij alle podia. Politiepost is bij entree festivalterrein.

Telefoon?

Kun je tegen betaling opladen op het festivalterrein.

Fotocamera?

Mag, mits de lens niet afneembaar is.

Ghettoblaster?

Is niet toegestaan.

En verder?

Lief zijn voor elkaar is de regel op Lowlands, niet de uitzondering. En verder, namens Lowlove: enjoy!