Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Eten & drinken

De jaren dat festivals dachten dat het genoeg was om enkel patat en taaie hamburgers te serveren, zijn voorbij. Sure, velen zullen alsnog drie dagen lang niets anders eten, maar er is veel meer keuze dan dat. Kip, pannenkoeken, döner, kibbeling, Thais, Chinees, Mexicaans, Surinaams, vegetarisch. Zelfs dingen met vitamines erin, zoals smoothies, melk en fruit, dus je ouders kunnen gerust zijn.

Goedkoop is het niet, al is er voor ieder budget wel iets te krijgen. Betalen doe je met dezelfde vierkante consumptiemunten als waarmee je drank betaalt (de merchandise-stands daargelaten zijn die muntjes sowieso de enige geldige valuta in Lowlandistan). Muntjes zijn 2,60 per stuk en je kunt ze ook met pin betalen. Een normaal biertje is één muntje, een grote 1,5. Fris is één muntje.

Je kunt de muntjes in tweeën breken, want veel gerechten zijn afgerond op halve munten. Let wel op voordat je voor een maandsalaris aan muntjes koopt: ze zijn alleen geldig op de Lowlandseditie van dit jaar, dus bewaren voor de volgende zomer heeft geen zin. Wat je overhebt weer omruilen voor cash kan, maar pas op zondagavond. En dan is het daar druk.

We zouden je graag zeggen waar je precies foe yong hai, een broodje bapao of een mexicaanse wrap kan halen, maar de exacte locatie van de verschillende stands verschilt per editie. Maar allez, we zijn de beroerdste niet, dus zonder enige garanties een korte opsomming van wat je waar mag verwachten:

Cape Lowlands (het veld meteen na de ingang)

  • Aan de rechterzijde staat naast de India de Grolsch Beugelbar: de meest populaire plek om je pilsje te drinken, met mooi uitzicht over het terrein.
  • de Bravo staat tegenwoordig recht tegenover de ingang. Links daarvan is de La Place, waar ze onder andere omeletten en koude melk hebben. Kortom: ontbijt.
  • Op het middenplein staan naar verwachting in elk geval enkele eettentjes: onder andere Llow Chi Minh-city, met de wokgerechten van Mr. Long, de hamburgers, de kippenvleugeltjes en broodjes döner.

Planet Paradise (het veld nadat je via de Hemelpoort bent overgestoken)

  • Links na de Hemelpoort, richting de Grolsch, staat tegenwoordig eerst een toiletgroep. Om het hoekje zijn diverse eettenten te vinden: meestal Aziatische en Zuid-Amerikaanse specialiteiten.
  • Tegenover de Echo, op de weg naar de Alpha en de Charlie, zijn vooral snacks en snoep te krijgen (churros, hamburgers, patat, wafels en ijs), maar ook kibbeling en Surinaams.