Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Viet Cong

zondag 22:00 - 23:00 Charlie

Wij waren ook wat verrast toen Rapid Razor Bob ineens Viet Cong uit de hoed toverde. Het is het indiebandje dat we de laatste jaren te veel miste op Lowlands, het bandje waarvoor je de laatste twee jaar eerder een kaartje van Best Kept Secret zou kopen.

Maar ze zijn er, en wij gaan kijken. Om te zien hoe het duistere ‘Newspaper Spoons’ live wordt gebracht. Om mee te schreeuwen met ‘Pointless Experience’: “If we’re lucky, we’ll get old and die.” En om hun elf minuten durende track ‘Death’ mee te maken, van de frisse gitaarrif aan het begin tot het alles-naar-de-klote-einde.

Zware kost, wat u zegt, maar Viet Cong heeft de laatste jaren de wind nu eenmaal flink tegen gehad. De Canadezen komen voort uit de band Women, die in 2011 ineens uit elkaar viel en waarvan gitarist Christopher Reimer een jaar later op 26-jarige leeftijd overleed. Maar laat je daar niet door afschrikken. Viet Cong verpakt de noiserock-postpunk in liedjes die altijd drijven op heerlijke gitaarrifs en opzwepende ritmes en dat maakt het geheel toch licht verteerbaar.