Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

The Maccabees

zondag 15:55 - 16:55 Alpha

Type

Land

Eerdere optredens

Lowlands 2015Lowlands 2012

Lowlands 2009

Wie er in 20/12 al bij was, zal het niet verbazen dat The Maccabees weer zijn uitgenodigd. Deze Britse indiekoningen weten altijd een opzwepende set neer te zetten vol ingehouden spanning die precies uitbarst op het moment dat je het niet meer houdt. In de voorste rijen staan steevast toegewijde fans (reken zeker op een aantal Engelse festivalgangers) die al bij de eerste gitaaraanslagen van ieder liedje beginnen te springen ter aanmoediging.

Dat springen kun je bij The Maccabees nog steeds veelvuldig doen, al is hun laatste album Given To The Wild en het recente nieuwe materiaal wel een stuk volwassener en gevarieerder dan hun oude stuiterwerk. Schuchtere zanger Orlando Weeks durft meer met zijn stem te doen dan alleen dat voor hem kenmerkende gemompel en sommige nummers neigen zelfs wat naar de grootsheid van de Coldplays en Snow Patrols van de wereld – maar met een originelere sound.

Eens kijken of we ook dit jaar weer zo in katzwijm voor ze vallen als Florence (van de Machine) deed in 2009, toen ze toegaf een beetje verliefd te zijn op de zanger en na haar eigen optreden in de coulissen van de Charlie bleef kijken en dansen.