Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

The Chemical Brothers

zaterdag 21:30 - 23:00 Alpha

Een van de boekers van Lowlands liet het zich tijdens ESNS in januari al ontvallen: dé grote dance-naam voor Lowlands was reeds geboekt.

En groot mogen The Chemical Brothers zeker worden genoemd. Vanaf begin jaren negentig spelen ze samen met landgenoten The Prodigy en Underworld in de eredivisie van de dance. We weten dat ze een tent van formaat Alpha plat kunnen spelen, en dat de visuals overweldigend zijn werd bewezen met de in 2012 uitgekomen concertfilm Don’t Think.

Toch morren wij, als Lowlandsgepeupel. Zijn The Chemical Brothers niet eind vorige eeuw tegelijk met Britney Spears en Ricky Martin uit de mode geraakt? Van wanneer dateert hun laatste album (Further) ook alweer? Was dat niet lang geleden, toen we nog niet wisten wat een iPad was? En wat moet Tom Rowlands zonder kompaan Ed Simons, die – jawel – weer in de schoolboeken zit? Valt er nog wel wat toe te voegen aan wat we al jarenlang kennen van The Chemical Brothers?

Ja, toch wel. Rowlands krijgt deze tour hulp van Adam Smith, al jaren verantwoordelijk voor de visuals bij de optredens. Gezellig. En ze nemen nieuw werk mee. Dus, superstar DJ’s, here we go.