Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Tame Impala

zondag 20:40 - 21:50 Heineken

Het kan verschrikkelij/, daar in Perth, Australië. Zo heet dat je er van gaat hallucineren. En als je in zo’n staat met z’n vieren de studio in duikt, kan dat mooie dingen opleveren.

Op het debuutalbum Innervisions uit 2010 werd het jaren-zestig-geluid al prettig afgestoft, en in 2012 poepte het opperhert van Tame Impala – Kevin Parker – met de rest van zijn kudde wederom een bak bezwerende gitaren, prachtige melodieën en heerlijke grooves uit die die andere Fab Four zou laten terugverlangen naar hun good old days. Omringd met vintage instrumenten en een bak aan effecten doken de tamme Afrikaanse hertjes in 2012 de studio in, met als resultaat Lonerism, een prachtige tijdreis door de psychedelische jaren zestig en zeventig. Na een tussendoortje in de vorm van een livealbum in 2014 was het volgens het Parker weer tijd om de rookmachines in de studio op ‘full blown’ te zetten, want voor dit jaar staat er weer een nieuw album in de planning.

Na hun trippy optreden in de Charlie in 2010 en de stevigere set in 2013 (in de Alpha) mogen deze Beatles from Down Under dit jaar weer opdraven. Hou je van energieke, lang uitgerekte psychedelica, doe dan een bloem in je haar en gaat dat zien.