Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Pond

zondag 16:00 - 16:50 Charlie

“Het is allemaal een grap”, zei frontman Nick Allbrook eens. En precies dát hoor je – die knipoog. Enorme synthesizers, zanglijnen die dwars door elkaar gaan en een oneindige hoeveelheid gitaarpedalen.

In een stukje over Pond kun je Tame Impala niet niet noemen, want drie leden van de Afrikaanse antilope zitten/zaten ook in Pond. Maar waar Tame Impala zichzelf uiterst serieus neemt, neemt Pond de andere afslag. Luister maar eens naar openingstrack ‘Waiting Around For Graze’ van het laatste album, met een fantastisch catchy spacerock-begin waar de Flaming Lips zich halverwege de jaren negentig niet voor zouden hebben geschaamd.

Kortom, Pond zit midden in de psychpop-revival die momenteel gaande is. Het knappe van deze band is juist dat ze manieren vinden om drie losse songs te combineren in een zes minuten durend geheel, zonder dat het gaat vervelen.