Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Paolo Nutini

vrijdag 20:00 - 21:00 Alpha

Type

Land

Eerdere optredens

Lowlands 2015Lowlands 2009

Lowlands 2006

Zo mag je al/an een popquiz invallen omdat de geboekte artiest vertraagd was, en zo sta je voor de derde keer op Lowlands. Het overkwam Paolo Nutini, de Schot met Italiaanse vader.

Dat hij meer kan dan intro’s raden, heeft hij in de jaren na dat eerste impromptu optreden wel bewezen. Met zijn vintage soul in een modern jasje schopte hij het tot voorprogramma van Amy Winehouse en de Rolling Stones en later tot the Pyramid Stage op Glastonbury.

Anders dan Amy Winehouse is Paolo Nutini wel iemand die wat meer in verschillende genres rondshopt en zich diverse stijlen aanmeet, zonder ze zich echt eigen te maken. Als we dan toch een minpuntje moeten aangeven zou dat het zijn. Gelukkig blijven zijn pop-soul-liedjes sterk, zijn stem mooi en zijn looks, ehm, erg prettig om naar te kijken. Precies wat een warme Lowlandsmiddag vraagt dus.