Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

zaterdag 18:00 - 19:00 Bravo

Type

Land

Lowlands 2015De internationale pers vindt het maar lastig, hoe spreek je haar naam in hemelsnaam uit!? “Do you say Moo or Mew?” Maar de roots van Karen Marie Ørsted liggen in Denemarken en dus is het op z’n Hollands ongeveer Meu. Mooi, dan zijn we daar in ieder geval over uit.

Maar wat kun je muzikaal verwachten van deze Scandinavische vlecht? Als we een paar jaar terugspoelen was dat nog rebelse punkherrie geweest, want al zou je het nu niet snel zeggen: MØ is een heuse activiste. Toen ze achttien was, speelde ze al krakersfeesten plat met het rammelbandje Mor. Nu zie en hoor je daar weinig meer van terug, behalve misschien haar tatoeage ter ere van Pussy Riot.

Toch hoor je het ruwe randje nog steeds terug in de popliedjes die ze tegenwoordig maakt. Helemaal bubblegum zal ze natuurlijk nooit worden, en dat levert juist zulke goede nummers op. Het is absolute pop, maar met genoeg hiphop en electro-invloeden om het spannend te houden. Tel daarbij haar ietwat verveeld zwoele Lana-del-Rey-achtige zang bij op en je hebt een erg lekkere combinatie.

Geen wonder dat Diplo wel zin had om met deze Deense dame samen te werken. Dat leverde het verslavende hitje ‘XXX 88’ op, dat we ongetwijfeld ook op Lowlands gaan horen. Wie weet staat Diplo dan zelfs in de coulissen.