Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Mighty Oaks

zondag 15:00 - 15:55 Lima

‘Mighty oaks from little acorns grow’, plegen Engelstaligen weleens te zeggen. De uitdrukking betekent zoveel als: uit iets kleins kan iets heel groots voortkomen. Volgens de drie bandleden die Mighty Oaks telt, slaat dat op hun samenwerking. Dat lijkt misschien weinig bescheiden van de heren uit Berlijn, maar laten we ze het voordeel van de twijfel geven: ze hebben de afgelopen jaren inderdaad best wat bereikt.

Nu moet daarbij gezegd dat het een gezelschap is dat beter gedijt bij de winter. Dan staat die warme baard beter en kan de hipheid tenminste benadrukt worden met een kek mutsje en de rechtop gezette kraag van een winterjas. Wat doe je er in de zomer aan om duidelijk te maken dat je als Oak best Mighty bent? Een zonnebril misschien, maar ’t is behelpen.

We vinden ze desondanks wel sympathiek hoor, deze generatie- en genregenoten van Passenger en Of Monsters and Men. Zo’n band waarbij je denkt: wat staan ze daar leuk met die gitaar en die tamboerijn, en wat blijft het allemaal lekker vriendelijk.