Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Mark Ronson (DJ-set)

vrijdag 18:05 - 19:20 Bravo

Type

Land

Eerdere optredens

Lowlands 2015Ronson is de muzikant voor wie de term ‘eclectisch’ is uitgevonden. Toen hij acht was vertrok hij met zijn moeder en stiefvader Mick Jones, oprichter van Foreigner, naar New York. Daar werd hij vriendjes met Sean Lennon (zoon van), kwam er in contact met hiphop en werd een veelgevraagd dj. Hoogtepunt? Hij mocht draaien op het 500.000 dollar kostende verjaardagsfeestje van P. Diddy.

Zijn claim to fame voor het grote publiek is zijn werk als producer van Back to Black, het legendarische album van Amy Winehouse, maar de lijst van artiesten waarvoor hij achter de knoppen zat is nog veel langer en uitgebreider dan hierboven al staat. Hij zorgde ook voor de sound van Lily Allen, de Kaiser Chiefs en Ol’ Dirty Bastard – om nog maar een paar namen te droppen.

En dan bracht hij ook nog vier eigen albums uit. Voor de laatste bladerde hij zijn vriendenboekje weer eens door en kwam zo bijvoorbeeld bij Mytiskal, Stevie Wonder en Bruno Mars uit – zingen laat hij graag aan anderen over. Op Lowlands gaat hij terug naar zijn roots: dj’en. Dan zal hij waarschijnlijk teruggrijpen op zijn hiphop-platen, die hij in een continue mix doorweeft met hits van eigen hand en de kippenvelliedjes van Amy Winehouse. Of hij draait ‘Just Can’t get Enough’ van Depeche Mode op vol volume. Met Mark Ronson kun je alle kanten op.