Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Limp Bizkit

vrijdag 18:15 - 19:15 Alpha

Type

Land

Eerdere optredens

Lowlands 2015Lowlands 2000

Wi/en dat Lowlands Lowlands niet meer is, wordt het dit jaar makkelijk gemaakt. Speciaal voor hen heeft het festival Limp Bizkit op de line-up gezet. Je weet wel, de grootste douchebags uit de zwartste bladzijde van de muziek die nu-metal heet. Iedere discussie over de staat van het festival slaan de criticasters dood met één argument: Limp Bizkit. (Daarbij vergeten ze voor het gemak dat vroegah, toen alles nog beter was, Nickelback ook al eens in de Alpha stond.)

Nu is de combinatie van metal, hiphop en funk die Fred Pet en de zijnen op het podium brengen ook niet echt ons ding, maar het is toch lastig ontkennen dat Limp Bizkit eind jaren negentig flink succesvol was – ‘Nookie’, anyone? Dat bracht hen in 2000 al naar Lowlands en met succes, aldus Oor: ‘En het moet worden gezegd: het was vet. Fred Durst was zichtbaar onder de indruk van de immense crowd, de arrogantie bleef achterwege en de band knalde.’

Knallen deed Limp Bizkit ook op Pinkpop vorig jaar, waar het veld voor de 3FM Stage te klein bleek voor de vele fans en moshpits. Tel daarbij op dat nog dit jaar een nieuw album van de heren uit Jacksonville, Florida uitkomt en hun komst is ineens zo gek nog niet. Dus, vis je rode cap weer op uit je kledingkast en Break Stuff!