Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

José González

zaterdag 12:00 - 13:00 Bravo

We vonden laatst nog wat beelden van Lowlands 2006, toen José González in de Juliet-tent stond. Of zat, eigenlijk, terwijl de zaal doodstil luisterde naar ‘Heartbeats’.

Och ja, ‘Heartbeats’. Tien jaar geleden alweer, dat de Zweedse singer-songwriter het liedje van The Knife omtoverde tot een klein, breekbaar pareltje. Sony zette het kleinood onder een commercial voor een nieuw model televisie en de rest is geschiedenis: terwijl de gekleurde stuiterballen in slow motion over straat dansten, werd José González een wereldster.

Om eerlijk te zijn waren we hem daarna een beetje vergeten. De weemoedige Albums Veneer (2003) en In Our Nature (2007) werden nog weleens uit de kast gehaald, als het buiten regende of als de goudvis terminaal ziek bleek, maar met het naderen van het nieuwe decennium verloren we de Scandinavische krullenbol langzaam uit het oog.

Totdat hij zomaar met wat nieuwe liedjes opdook in The Secret Life of Walter Mitty. Goede liedjes, ook nog eens. En dus zijn we maar wat blij met de komst van José, die – mede door zijn zijproject Junip – veelzijdiger en muzikaler en tijdlozer is gebleken dan de gemiddelde Ed Sheeran. Bovendien: ‘Heartbeats’ kun je niet vaak genoeg horen.