Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Joey Bada$$

zondag 16:00 - 17:00 Bravo

Type

Land

Eerdere optredens

Lowlands 2015

Terwijl de grote hiphopsterren van enkele jaren terug – Jay-Z, Kanye en Dr. Dre – zich nu vooral bezighouden met zaken in welke business dan ook, zijn er enkele jonge rappers die de hiphopfakkel brandend houden: A$AP Rocky, Earl Sweatshirt en Kendrick Lamar bijvoorbeeld. En de jongste van het stel: Joey Bada$$.

Joey Bada$$, echte naam Jo-Vaughn Virginie Scott, heeft begin dit jaar een zeer sterk album uitgebracht waarin hij in stijl en tekst teruggrijpt op de jaren 90. Beste voorbeeld? Wu-Tang Clans track ‘C.R.E.A.M.’ – “Money rules everything around me” – brengt hij op Paper Trail$ terug tot “money ruins everything around me”.

Niet echt vernieuwend misschien, maar eerlijk gezegd waren wij wel een beetje klaar met de larger than life-attitude van rappers die erop voorstaan de eerste miljardair in de hiphop-geschiedenis te zijn – no disrespect. Liever zien wij de twintigjarige Joey Bada$$ die de beats en zijn soepele flow weer centraal stelt.