Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Imelda May

vrijdag 15:20 - 16:20 India

Toen we haar naam lazen, moesten we denken aan de Imelda uit muziekfilm The Commitments, de brutale meid die een heuse soulband uit Dublin schwung geeft. Toen we haar zagen, moesten we denken aan Caitlin Moran, de schrijfster die met How to be a woman haarscherp het moderne feminisme verdedigde. En toen we haar hoorden, moesten we denken aan Caro Emerald, maar dan een paar toeren sneller.

Dat is Imelda May dus, samengevat in drie aanverwante stoere vrouwen. Want stoer is ze, deze dame die (na 2010) voor de tweede keer naar Lowlands komt. Haar liedjes zijn vol en swingend.

En nu we er zo over nadenken zijn er wel meer overeenkomsten met het Dublin uit voornoemde film: May is óók Iers en je ziet haar zo staan in een rokerig Dublins krot, waar haar even verleidelijke als toegankelijke rock/soul een duet speelt met de Guinness die rijkelijk uit de tap vloeit. Kortom: u gaat zich hierbij niet vervelen.