Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Hudson Mohawke (live)

vrijdag 21:00 - 22:00 India

Type

Land

Eerdere optredens

Lowlands 2015Lowlands 2010

Wa/aar geleden bij de gig van TNGHT? De vloer in de Bravo kreeg het toen zwaar te verduren door de stampede die ontstond door een sample van een kirrende baby, een langzaam druppelende kraan (of was het een uiteen spattende zeepbel?) en een Indonesische gamelan geserveerd op een bedje van een slepende 70Bpm-beat. Nee? Dit jaar mag je in de herkansing, want Lowlands heeft Hudson Mohawke – 50 procent van TNGHT – binnengehengeld.

Sinds zijn bezoek aan de polder twee jaar geleden heeft de Schotse knoppenkoning niet stilgezeten. Z’n eerste levensteken zonder Lunice was de ep Chimes waarmee hij verder bouwde aan een wereld van trapclaps, hiphop, sub-bassen en kale beats. Onder de ‘R’ van ‘Rapvrienden’ vond HudMo dertig namen in zijn adresboek, die hij allemaal uitnodigde om de langste raptrack ‘The Rap Monument’ (zo’n slordige 42 minuten) op te nemen. Daarnaast had hij nog een gaatje in zijn drukke agenda om het nieuwe album Hopelessness van Anthony Hegarty (Antony and the Johnsons) te produceren. Tel daarbij op de geboorte van zijn nieuwe, langverwachte album Lard en je hebt een idee wat ons straks te wachten staat.