Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Howling (live)

vrijdag 21:50 - 22:50 X-Ray

De/pianoversie die Tori ‘kreun’ Amos ooit maakte van ‘Smells Like Teen Sprit’ wordt door Howling (hopelijk voor eeuwig) weggeblazen richting een goed bewaakte kluis om daar nooit meer uit te komen. Wie op zoek is naar avontuur en onwaarschijnlijke composities, is sowieso aan het goede adres. Kun je iets anders verwachten als je een Duitse electronicapionier en een Australische singer-/songwriter in een studio opsluit?

Frank Wiedemann is de helft van Âme, de housegoden uit Karlsruhe. Tegenwoordig gaat hij vreemd met technoheld Henrik Schwarz (onder de naam Schwarzmann) , produceerde hij samen met Schwarz, Marcel Dettmann, Marcel Fengler en Efdemin de soundtrack voor een ballet en startte hij dus een muzikale ontdekkingsreis in Howling.

De andere helft in dat duo wordt gevormd door Ry Cuming, een singer-songwriter uit Australië die de bliepjes en bloepjes ontdekte toen hij naar Los Angeles verhuisde en lid werd van de elektronische groep The Acid. Op zijn zachtst gezegd zijn het dus exotische ingrediënten die op de plaat resulteren in kale maar redelijk poppy melodietjes en prachtige, maar bedachtzame vocalen. Hoe dat live klinkt weten de heren getuige een interview zelf ook niet, maar zo lang ze zich niet op een skippybal achter een keyboard terugtrekken, vinden we het nu al een verbetering.