Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Four Tet

vrijdag 00:00 - 02:00 Bravo

Vo/die Four Tet nog niet kennen: je gaat niet zozeer naar zijn gig om de (kaak)spieren te spannen, maar juist om te ontspannen. Al jarenlang worden de producties van Four Tet door liefhebbers van verschillende muziekgenres (Radiohead, Caribou, Beth Orton, Burial en zelfs Black Sabbath) de hemel in geprezen. En dat is niet zo vreemd, want de muziek van Londenaar Kieran Hebden herbergt veel elementen die je tegenkomt in o.a. jazz, breakbeat, postrock, folk, deep house of techno, om er een aantal te noemen. Het resultaat is altijd smaakvol. Dit jaar bewijst hij dat weer met het uitbrengen van een album met tracks van alter ego Percussions uit de periode 2011-2014.

Om in gastronomische metaforen te spreken: met zoveel verschillende, uiteenlopende ingrediënten moet je een verdomd goede kok zijn om er nog wat smakelijks en behapbaars van te maken. En zo’n goede kok ís Four Tet. Een man van de details; soms knisperend, dan weer met een ‘bite’, maar altijd van hoogstaande kwaliteit. Het serveren van junkfood laat hij aan de andere (dubstep)koks over. Vooruit, we zeggen het gewoon hardop: Kerian is volgens ons de Jonnie Boer van de electronica.