Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

FFS (Franz Ferdinand & Sparks)

zaterdag 15:55 - 16:55 Alpha

St/ote band op Coachella. Zegt de een tegen de ander: “Zullen we een album maken?”. Het klinkt als een slechte grap, maar precies zo zijn de hedendaagse rockers van Franz Ferdinand en het legendarische synthrockduo Sparks elkaar tegengekomen.

Veel artiesten praten over een samenwerking, maar dan horen we er uiteindelijk nooit wat van terug. Snoop Dogg zei zelfs eens dat hij wel een nummer wilde maken met die gasten van tata-tatatatata, take me out. Kwam er niet van. Maar FFS, zoals de groepen zich samen noemen, ging als een speer. En we snappen wel waarom. De sounds van Franz Ferdinand en Sparks passen in elkaar alsof ze samen in een enorme Ravensburger-legpuzzel horen.

De kenmerkende springerige ritmes met staccato gitaarlijntjes van Franz worden aangevuld met discotoontjes van Sparks. Een ding weten we zeker, bij deze supergroep loopt straks het zweet van de tentdoek af.