Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Father John Misty

zaterdag 19:00 - 20:00 India

Type

Land

Eerdere optredens

Lowlands 2015father. Op zijn debuutplaat Fear Fun bekent Joshua Tillman (jazeker, de voormalig drummer van Fleet Foxes) smoezelige verhalen over drank, drugs en rondsloeren aan de schaduwkant van LA. Dat gaat best ver, bijvoorbeeld high met je liefje funeral crashen en vervolgens een nummertje maken op de beroemde begraafplaats Hollywood Forever Cemetery. Father John Misty is zeker geen heilig boontje.

Maar op zijn meesterlijke tweede album I Love You, Honeybear is er duidelijk iets aan de hand: the only son of a ladies man is verliefd geworden. Daar was ze zomaar ineens, toen hij een pakje sigaretten bij de winkel ging halen. Hij is er zelf nogal van geschrokken, hoe kwetsbaar en jaloers hij is geworden. Maar dat levert wel een schitterende plaat op vol verdorven liefdesballades en zwelgende paranoia.

Je kan Father John Misty gedachteloos in het hokje singer-songwriter proppen, maar dan doe je hem echt tekort. Het gaat van de harmonieuze westcoast-sound van zijn Fleet Foxes-tijd tot Elton Johns hoogtijdagen in de vroege jaren zeventig. Het is voor de dames alleen wel zo prettig dat je niet naar de glitterbril van Elton hoeft te kijken, maar naar de fijne boho-chique verschijning van Joshua die lonkende blikken het publiek ingooit. Amen, father!