Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Eaves

zaterdag 12:10 - 13:00 Charlie

Nick Drake is voor Engelsen een beetje wat Kurt Cobain is voor de rest van de wereld: een nooit volledig ingeloste belofte, en een collectieve frustratie omdat je je afvraagt hoeveel moois hij nog had kunnen maken als hij niet vrijwillig de dood als optie had gekozen als twintiger.

Zijn platen gelden nog steeds als klassiekers, maar ook als schier onmogelijk te bereiken meetlat voor nieuwe singer-songwriters uit het land. Ook bij de debuutplaat van Joseph Lyons, bekend onder artiestennaam Eaves, is de vergelijking met Drake veelvuldig te horen.

We zullen die opgeklopte verwachtingen maar meteen temperen: dat niveau haalt de twintiger uit Leeds vooralsnog niet. Maar sacraal is het soms wel, en veelbelovend ook. Dus hopelijk neemt hij in tegenstelling tot zijn illustere voorgangers de tijd om zijn talent verder te ontwikkelen om wellicht, in de toekomst, zijn versie van Five Leaves Left te maken.