Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Dollkraut (live)

zaterdag 16:00 - 16:50 X-Ray

Type

Eerdere optredens

Lowlands 2015

Iedereen die de naam van Horst Schimanski in zijn albumtitel verwerkt, heeft onze onverdeelde aandacht. De fictieve politieagent uit Duisburg was in de jaren 80 te zien in de Duitse tv-serie Tatort. Net als CSI nu was Tatort een krimi die verschillende steden aandeed, met elk eigen karakters. De kenners weten het: Schimanski was de allerbeste.

Dat Dollkraut, ofwel Pascal Pinkert – hij komt gewoon uit Nederland – zijn album de naam Schimanski’s Black Lullabies gaf is niet alleen omdat zijn ouders de tv-serie vaak keken. De muziek klinkt ook als een donkere soundtrack bij een jaren 80-film, met melodieën die doen denken aan Kraftwerk, aan de tune van Knight Rider (ook al zo’n cult classic) en aan spaghettiwesterns.

Toch weet hij dankzij de repeterende ritmes zijn liedjes onontkoombaar te maken. Zet ‘Rollercoaster’ op en probeer maar eens niet langzaam weg te zakken in een andere staat van zijn waar je Schimanski in zijn Ford Granada aan de binnenkant van je ogen weg ziet rijden.