Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Caribou

vrijdag 22:00 - 23:00 Bravo

De geboren Canadees Dan Snaith, beter bekend onder zijn artiestennaam Caribou, heeft na jaren slijpen en schaven zijn succesformule gevonden.

Nemen we zijn laatste hit ‘Can’t Do Without You’. De zomerhit van 2014 begint met het eindeloos herhalen van een sample: “Can’t do without, can’t do without”. Al snel valt zachtjes op de achtergrond een synthesizer in, een akkoord per maat. Anderhalve minuut later wordt de elektronische drum vervangen door echte drums en zacht getikt op de bekkens terwijl de synthesizers – al dan niet met het gebruik van wat echo – steeds meer opstuwen naar een climax. Het is een structuur die in veel van zijn liedjes terugkomt.

Daarmee willen we Caribou niet wegzetten als een one trick pony. Hij maakt op zijn laatste album uitstapjes naar oude deep house (‘All I Ever Need’), terwijl je op andere momenten even Inner City’s ‘Good Life’ denkt te horen (titelsong ‘Our Love’). Steeds weet hij daarbij een perfecte balans te vinden tussen prettige luistermuziek en toch lekker dansbaar. Tel daarbij op dat hij live met band een tamelijk exentrieke performance heeft en je weet waar je moet zijn wanneer Caribou optreedt.