Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Ben Howard

vrijdag 21:50 - 23:00 Alpha

Je moet wete/er er namen voor Lowlands bekendgemaakt worden, we die hier bij Lowlove netjes onderverdelen. Wie wil over welke act een stukje schrijven? De bands waar iemand veel mee heeft, worden binnen korte tijd weggekaapt. Maar, dat was gek: Ben Howard bleef relatief lang zonder auteur.

Wat is dat met die jongeman uit het kleine Britse stadje met de prachtige naam Totnes? Impopulair kunnen we hem niet noemen: ‘Keep You Head Up’ kan meegezongen worden door zo’n beetje iedereen en z’n moeder, en in korte tijd was Bens show in december in de Heineken Music Hall uitverkocht.

Misschien ligt het juist hieraan: dat hij die jongen van die wereldhit niet meer wil zijn. In de HMH werd ‘Keep Your Head Up’ niet gespeeld, ook niet in de toegift. Net als Radiohead na het succes van ‘Creep’ lijkt de talentvolle twintiger bewust te willen doorgroeien als muzikant door oud werk achter zich te laten. Zijn nieuwste album I Forget Where We Were is minder opgewekt, donkerder. We weten wat minder goed wat we aan ‘m hebben.

Desondanks hebben we geen enkele moeite ons hierbij een propvolle Lowlandstent voor te stellen, hoor. En dat niemand van Lowlove hem aanvankelijk oppikte, zal een gebrek aan smaak van onze kant zijn. Howard kan wel wat.