Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Bear’s Den

zondag 13:00 - 14:00 Heineken

Type

Land

Eerdere optredens

Lowlands 2015

Zoals je begin jaren negentig een standaard recept had voor grungebands (vies lang ongekamd haar, geblokte houthakkershemden, gescheurde jeans en gruizige gitaren), zo is er tegenwoordig een gouden formule voor folkpop: mannen met baarden, dodelijk serieuze blik, akoestische gitaartjes en als het even kan een banjo of mandoline. Of allebei. En in elk geval een droeve stem, waarbij je vermoedt dat het allemaal gespeeld sentiment is om dat mooie meisje een klein festivaltentje binnen te lokken.

Langzamerhand worden we zelf tamelijk bedroefd van die ontwikkeling. Met Mumford & Sons konden we leven. Met Ben Howard ook. Met Mumford én Sons én Ben Howard werd het al bijna een overdosis. En nu heb je dus die eindeloze reeks van bandjes, waar Bear’s Den uit Londen bij aansluit. Het is allemaal mooi verzorgd, sfeervol, goed gearrangeerd. Maar het is net zo spannend en avontuurlijk als de muziek die je in de achtergrond hoort als je op zaterdagmiddag een latte macchiato bij de Starbucks in de buurt drinkt. En als je ze in ‘When You Break’ hoort hijgen “I want to fuck away all my fear”, denk je alleen maar: droom lekker verder, jongen…