Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Allah-las

zondag 15:00 - 16:00 India

Type

Land

Eerdere optredens

Lowlands 2015

We vermoeden dat de vier heren van Allah-Las (Los Angeles, 2008) op een regenachtige zondag eens hun eigen Wikipedia-pagina hebben zitten te leggen lopen editen, want onder het kopje ‘history’ worden eigenaardig veel lovende reviews voor het zelfgetitelde debuutalbum opgesomd, terwijl The Guardian, bijvoorbeeld, schreef dat de band niet echt iets toevoegt aan de muziek van de inspiratiebronnen waar ze schatplichtig aan zijn.

Lange zin. Even ademhalen.

Inspiratiebronnen? Schatplichtig? O, jazeker. Luister een noot of drie van Allah-las en je gaat al kopje-onder in de sixties. The Kinks, The Zombies, dat werk. Al is hier en daar ook wat van het modernere Real Estate te horen. En eigenlijk leunen wij wel richting die lovende reviews: het is niet nieuw, maar wel heerlijk zorgeloos, luchtig en dromerig. Als je na drie dagen Lowlands je weekend met die woorden kunt samenvatten, heb je het prima gedaan, dachten wij.