Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Onze tips voor de kaartverkoop

De eerste berichten vanuit Mojo over de komende Lowlands-editie zijn veelbelovend. Op de donderdagavond is de kans dat je een bar op het terrein kan bereiken net zo groot als dat PSV kampioen wordt, er zijn al 17 (ze-ven-tien!) acts bekend, CJP-houders kunnen dit jaar weer een tientje besparen. Wij zitten daarom morgenvroeg, als elk jaar, weer klaar om onze kaartjes te bemachtigen. Jij ook? Lees dan even deze informatie door. Of scroll meteen naar beneden voor de belangrijkste tips.

Wanneer begint het?

Zaterdag 7 februari om 11.00 uur.

Wat kost het?

195 euro. Dat is inclusief 10 euro servicekosten. En je koopt er een campingplekje en festivaltoegang voor. Voor een camper, caravan of vouwwagen heb je een camperticket nodig a 69 euro. Is jouw slaaphut langer dan 8,5 meter, stuur dan een mail naar info@lowlands.nl.

Aan de prinsjes en prinsesjes met rugklachten is dit jaar ook gedacht. Geen gesjouw met tenten, geen stress als de haringen weer vergeten zijn. Je wandelt zo naar jouw Flexotel, legertent, PodPad, Tipi of Dream Lodge. Tenminste, als je hier een accommodatie huurt op de Gllamcamp.

Is Lowlands niet spannend genoeg? Voor 23,50 euro exclusief servicekosten kun je een upgrade kopen zodat je tijdens het festival één dag naar het naburige Walibi kan (maar wij kennen niemand die dat ooit gedaan heeft).

Voor parkeren zal ook dit jaar moeten worden betaald. Voor 15 euro in de voorverkoop en 25 euro ter plekke. Dat scheelt toch weer bijna 4 biertjes. Tickets voor de pendelbus naar Lowlands gaan ook morgen in de verkoop en wel hiero.

Waar kan ik kaartjes kopen?

Ga morgenochtend naar Lowlands.nl. De homepagina wijst je direct door naar de online verkooppunten. Dat is ticketmaster.nl. Bellen kan ook: 0900-3001250. Voor de deur van het postkantoor liggen is er niet meer bij. Nog sneller: log van tevoren in op de ticketsites met je accountgegevens en zorg dat alle info (adres, creditcardnummer etc.) up-to-date is, dat scheelt weer tijd. Houd je pinpas, creditcard, gold-platinum-helium-kaart paraat en whatever voor online bankieren apparaatje daarbij hoort.

Hoe snel is het uitverkocht?

De hype lijkt inmiddels voorbij. In 2013 bereikte de piek zijn hoogste punt (of dieptepunt, het is maar hoe je het bekijkt): binnen twee uur was ’t gedaan. Afgelopen jaar werd het bordje ‘uitverkocht’ pas half mei op de deur gehangen. Wij gaan ervan uit dat het dit jaar in hetzelfde tempo of wellicht nog wat langzamer zal gaan, maar resultaten uit het verleden…

Hoeveel kaarten zijn er eigenlijk?

Er zijn 55.000 kaarten voor Lowlands 2015. Officieel gaan die 55.000 kaarten morgen vanaf 11.00 uur allemaal in de voorverkoop, maar voorgaande jaren bleek Lowlands er toch nog een paar honderd achter te hebben gehouden, om kort voor het festival nog een verkooprondje te doen. Dat doen ze om zwarthandelaren dwars te zitten, die juist in die periode hopen dat wanhopige kaartjeszoekers bereid zijn drie keer over de kop te gaan voor een toegangsbewijs. Ook wil de organisatie die zwarthandelaren aanpakken door de door hun opgekochte kaartjes ongeldig te maken en dan opnieuw te verkopen.

Hoeveel kaarten kan ik kopen?

Vier per transactie. Dus ga je met een grote groep, probeer dan anderen ook vanaf 11.00 uur achter de computer te krijgen. Ga je alleen, of met z’n tweeën? Je moet het zelf weten, maar wij zouden zeggen: koop dan twee kaartjes en niet vier ‘omdat je die toch wel kwijt raakt’. Je weet diep in je Lowlandshart dat je andere bezoekers niet wil afzetten door hem voor meer geld door te verkopen en elk jaar zitten er vlak voor het festival nog velen te sikkeneuren met kaartjes die ze niet kwijtraken.

Hoe werkt die virtuele wachtrij?

34134186Tja, hoe overleef je drie dagen op bier en kibbeling? Het antwoord op beide vragen: het is een mysterie. Wat we wel weten, is dat het weinig helpt om steeds op F5 (refresh) te drukken. Het is als in de rij staan voor de douches op Lowlands: geduldig wachten tot je aan de beurt bent.

Met het verschil dat er voorgaande jaren altijd mensen waren die er zomaar uitgegooid werden of aan het eind een foutmelding zagen. Maar ook dat ging vorig jaar al beter dan daarvoor: er waren meer servers en je browser onthield waar je was als per ongeluk het scherm wegklikte of op een andere manier je ‘plekje’ in de wachtrij kwijtraakte.

Nog een reden waarom je op tijd klaar moet zitten: de wachtrij opent vaak net wat eerder dan 11.00 uur. Soms wel een half uur eerder. Dus ga op tijd voor je computer zitten om in de rij te gaan ‘staan’.

Ik heb zo’n CJP-pas. Daarmee krijg ik toch korting?

Ja, als je een CJP-pas hebt krijg je een tientje korting.  Met jouw CJP-pas kun je een kortingscode aanvragen waarmee je de tickets kunt bestellen via de Ticketmaster site. Check de CJP site voor alle informatie. Je kunt maximaal twee kaarten met korting kopen en in dezelfde transactie kun je ook nog twee reguliere kaarten bijkopen. Er zijn 5.000 tickets via CJP verkrijgbaar.

Wat moet ik vooral niet doen?

Kaartjes kopen bij een andere partij dan hierboven gemeld, want de kans is dat je afgezet wordt met een ongeldig kaartje. Daarnaast: je verslapen, flauwvallen, ruzie maken of je cool verliezen. En vergeet niet goed te ontbijten, het is de belangrijkste maaltijd van de dag.

Kunnen jullie de belangrijkste tips nog even opsommen?

Veel tekst hè, hierboven. Vooruit, daar komen ze:

 • Als je op zeker wilt gaan, zorg dat je morgenochtend om 11.00 uur ‘s ochtends klaarzit;
 • Zorg voor genoeg geld op je rekening: het kaartje kost 195 euro;
 • Heb je een reader nodig bij het internetbankieren? Zoek dat ding dan alvast op;
 • Maak alvast een profiel aan bij Ticketmaster, dat bespaart tijd. Heb je er al een, zoek dan alvast op wat je gebruikersnaam en wachtwoord ook alweer zijn;
 • Genoeg accu over in je laptop? Ook zo sneu als hij op het moment uitvalt;
 • Koop je samen met vrienden kaartjes? Hou contact met elkaar via telefoon, WhatsApp, Skype, oid. Zo weet je precies hoe jullie er samen voor staan;
 • Blijf rustig. Blijf nou verdorie rustig! De kans is groot dat het net als vorig jaar niet snel uitverkoopt, en je in alle rust je ticket kunt kopen

Succes! En oja, hebben jullie nog tips voor de mede-Lowlanders?

10 reacties

 1. Ralph

  Er zijn 55.000 kaarten voor Lowlands 2014. Eh … moet dat geen 2015 zijn? Hoe dan ook … ik zet morgen op mijn vrije zaterdag toch maar de wekker, want je weet maar nooit.

 2. TJ

  moet je als je 2 kaartjes koopt met cjp nog gegevens voor het andere kaartje invullen? geboortedatum ofzo

 3. Hallo

  De CJP informatie klopt niet. De code kan je altijd aanvragen als je beschikt over een geldige CJP pas. :)

 4. joes

  Kaartje is binnen! Ging erg soepel dit keer.

 5. joppe

  Lowlands 2015 here we come !!

  de voor mij 9de editie is een feit !! Kaarten zijn binnen.

 6. d

  Met de lowlands bus erheen kost me dit jaar ook maar 13 euries top die korting vanuit lowlands

 7. Esther

  Hoe kan ik mijn CJP code inwisselen/invoeren? of moet ik Ticketmaster bellen?

U kunt niet meer reageren.