Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Er verandert nogal wat op het Lowlandsterrein

De Grolsch heet niet meer zo, de Charlie en de Lima verplaatsen en de Juliet en de Echo wisselen van plek. Er verandert aardig wat op het Lowlandsterrein dit jaar. We sommen de belangrijkste veranderingen even op.

 • De Grolsch is niet meer. De een-na-grootste tent van Lowlands heet nu Heineken, geheel en voorspelbaar in lijn met de wissel die op de tap wordt doorgevoerd. Ja, Lowlands schenkt voortaan Heineken.
 • De Charlie staat niet langer helemaal in het hoekje van het terrein bij de Alpha. Lowlands’ kleinste tent krijgt een plekje in de buurt van de Heineken. De Lima verplaatst juist naar het voormalige hoekje van de Charlie. De Romeo (waar vooral veel literatuur staat) schuift een stukje op.
 • De Echo en de Juliet worden omgewisseld. De Echo krijgt een nieuw jasje, en daarnaast komt er nog een tent voor documentaires: de Watchdoc.
 • De Titty Twister wordt vervangen door een tent die Oh Mega! heet. Vooral bedoeld voor het wetenschapsprogramma.
 • Heineken krijgt niet alleen een eigen muziektent, maar ook een kekke tent voor hun tequilabier Desperados. De Desperados Crazy Town komt tussen festivalingang en Hemelpoort te liggen en is de enige plek op het terrein waar je bier uit een fles kan krijgen. De tent gaat wel elke avond om 21:00 pas open, maar blijft dan tot 5:00 uur in business. Donderdag gesloten.
 • Nóg meer biernieuws: er komt bij de Charlie een tent waar je allerlei speciaalbiertjes kunt kopen. Onder meer witbier, IPA, Radler en Jillz.
 • Er komt een theaterplein op de plek waar de afgelopen jaren een hinkstapsprong-schoolplein was. Naast de Heineken dus.
 • Het rondlopend straattheater wordt geschrapt.
 • Last but not least: in de cateringgebieden is gratis wifi. Afwachten natuurlijk hoe goed dat gaat werken, maar toch.

Ter vergelijking, hier de plattegronden van de afgelopen jaren. 2013:

LL13_Plattegrond

Die van 2014:

ll14_plattegrond-490x290

En die van dit jaar:

Schermafbeelding 2015-07-29 om 23.43.16

48 reacties

 1. SjoerdieV

  De Lima is toch wel de grootste teleurstelling wat mij betreft !

  • Tinus

   Heel jammer inderdaad, geen Lima meer tot in de late uurtjes. Hoop dat de Charlie dan maar dezelfde vibe kan geven.

  • Thijs

   Waarom toch altijd direct die dramatiek? Veranderingen horen erbij, houdt het ook frisser. Volgens mij ligt de Lima daar prachtig in die met ook die kleine eettentjes in de buut, wacht eerst eens af hoe het uitpakt ;)

 2. Clark

  Daar ben ik het helemaal mee eens.. De Lima is in het gras liggen chillen.. Het is niet grappig om in de menigte al die Alpha-Apen van je af te moeten ontwijken.. Voor mij beginnen de gezelligste avondfeestjes al jaren bij de Lima.. Ik ga het meemaken..

 3. Maricken

  Helemaal eens met Sjoerd en Clark. Benieuwd waarom deze keuze is gemaakt.

 4. Mark

  Van mij mag de Linda zelfs aan de andere kant van het hek staan. Bovendien staat nu de Charlie dichter bij de India, wat beter bij elkaar past imho.

 5. Mark

  Van mij mag de Lima zelfs aan de andere kant van het hek staan . Bovendien staat nu de Charlie dichter bij de India, wat beter bij elkaar past imho.

 6. papamaanbeer

  en Lake lowlands ziet er anders uit

 7. BJorn

  De grote vraag blijft natuurlijk nog: kunnen we ons lauw bier nog steeds omruilen voor koud bier op de camping.. of is dat samen met Grolsch verdwenen?

 8. Remko

  Het loslopend straattheater wordt geschrapt??
  Jammer!

 9. Mirte

  Erg jammer dat de Lima is verplaatst, en wat ik persoonlijk de charme van lowlands vindt, het rondlopend straattheather wat je overal tegen kon komen, geschrapt:(snik

 10. Nikki

  Markt word nu nog meer afgezonderd van het terrein, zonde en ik denk slecht voor de omzet voor de markthouders.

  Word de desperado bar een lichtelijke vervanging voor de tieten draaier? Ik ga de titty twitter echt heel erg missen.

  • Christian

   Nee, de Oh Mega! wordt dat. Is ’s avonds een heel Titty Twister-achtig nachtprogramma. Camp, travestie-missverkiezing. Denk dat TT-fans zich hier wel thuis voelen.

 11. Rob

  Erg jammer dat het loslopende straattheater er niet meer is. Dit zorgt juist voor een extra bijzondere alternatieve sfeer op Lowlands. Verder laten we ons weer lekker verassen door de nieuwe indeling.

 12. Martin

  Nou ik ben benieuwd. Ik denk dat het allemaal wel mee zal vallen. Vorig jaar vond ik het gebied naast de Grolsch waar geknutseld kon worden erg doods. Hopelijk is daar nu wat meer leven. En ik vind de omwisseling van Juliet en Echo eigenlijk ook wel een goede zet. En Wi-Fi… sja laten we hopen dat het werkt. ;)

 13. Roos

  Ben heel erg benieuwd naar het theaterplein! En de nieuwe bars van Heineken! En de IPA’s die ze gaan schenken! En de campdisco in de Oh Mega! En de Echo! En..! En…!

 14. Ewout

  Op Down the Rabbit Hole leverde Brand de speciaalbieren. Dat zal op Lowlands ook wel zo zijn.

  Was voorafgaand niet enthousiast over de switch van Grolsch naar Heineken, maar op DtRH pakte het erg goed uit.

  Speciaalbier van de fles, in een normaal glas, wat wil je nog meer op een festival?

 15. Mr.Floppy

  Lowlands Bijlage van NRC Next ook online:

  http://issuu.com/lowlands/docs/llpk2015_lr

 16. Lisa

  Blij dat er nu Heineken is…
  Beter dan die aangelengde rotzooi die Grolsch heet.
  Heineken!

  • Jan

   Haha wat een flauwekul, iedereen weet dat Grolsch bekend staat om zijn sterke bittere smaak en dat Heineken juist een toegankelijk en licht (qua smaak) biertje is. Wat is nou aangelengd dan?!? ;-)

   Anyway, na een paar biertjes proef je het toch niet meer dus boeiend!!

 17. Juri

  Wat een gedoe allemaal om welk biertje je krijgt en of er wel de goeie cola is … Ik heb nog nooit een colaatje genomen op lowlands en na tien bier proef je het verschil toch niet meer. En dan nog is het terrein is minder geworden en het programma is niet goed genoeg etc etc… Jongens ga dan niet zou ik zeggen….!! Nog meer plek voor mij en ook al dat gezeur voorbij :)

  • Joes

   Ik vind het gezeur in vergelijking met voorgaande jaren erg mee vallen! En je druk maken over welk merk bier of cola hoort gewoon bij de voorpret van je favoriet festival :D

   • Lennart

    Ja inderdaad, we gaan er geen minder plezier om hebben. Maar we zijn mensen, mensen zijn gewoonte dieren die slecht tegen veranderingen kunnen ;-)

    Gevalletje voorpret idd, daar hóórt klagen ook een beetje bij ;-p

   • Juri

    En je druk maken over welk bier of cola hoort bij de typisch Hollandse zeiken om iets te zeiken te hebben cultuur ;)

  • jeroen

   Zeikstralen zijn er altijd. Wordt weer een feestje!!

 18. Richard

  Ik lees in tegenstelling tot voorgaande jaren niets over het Lowlands-Café. Wat ooit de 24-uurs was en later 7-uurs is geworden. Zou me niks verbazen als ze die dit jaar ook om 05:00 sluiten, dan is LL echt zijn allerlaatste rauwe randje kwijt.

 19. Clark

  Heineken maakt een goede campagne dit jaar met de ‘Pak de Zomer’ commercials.. Nu maar hopen dat rond de 19e augustus de warmste dagen zijn, zoals aangegeven in de reclame commercial.. :-)

 20. pieter

  Ik hoop dat ze wat gedaan hebben aan het saaie gedeelte naast de Bravo. Was vorig jaar echt te doods voor woorden dat hoekje.

  Oliedom van Heineken om geen omruilpunt te maken. Als ik LL was had ik van de nieuwe biersponsor ge-eist dat er een omruilpunt kwam. Er is de laatste jaren nogal wat kritiek op LL en dan met name over de hoge prijzen, het parkeergeld etc. Dat ze nu ook nog de gelegenheid schrappen om je bier om te ruilen vind ik onbegrijpelijk. Iets met eigen glazen ingooien?

 21. erik

  Bente Bollmann gaf in interview aan dat Grolsch alle ingeleverde lauwe blikken vernietigde. Iets wat Heineken niet in deze tijden van duurzaamheid vindt passen.
  In dit licht vind ik het bijna schandalig dat Grolsch die koelservice zo lang heeft volgehouden…

  • pieter

   Wat een bullshit. Ik kon toch echt met eigen ogen zien dat mijn lauwe biertjes gewoon in de vriezer werden gelegd. Sterker nog: ik kreeg weleens een ‘lauwe’ terug met de mededeling dat de lauwe biertjes niet de tijd kregen om snel weer te koelen.

   Ik kan me niet indenken dat Grolsch deze blikken vernietigd. Los van dit feit vind ik het echt jammer dat Heineken deze ‘traditie’ overboord gooit. Maar goed, waar hebben we het over?! ;)

 22. jeroen

  Als we nu massaal Heineken gaan mailen dat we lauwe voor een koude willen…….
  En wat betreft Lima, dat zou wel eens goed kunnen uitpakken. Laat ze daar maar een paar kub zand storten, komen we helemaal in tropische sfeer.

 23. kees

  Allemaal zeer veel plezier, gezelligheid en mooi weer gewenst mensen. We maken er met z’n allen weer een mooi feest van !!!!

U kunt niet meer reageren.