Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Het wordt druk bij Years & Years en rustig bij Interpol (volgens onze app)

In onze app (iPhone/Android) kun je je eigen favorieten in het blokkenschema markeren. Wij vroegen ons af: welke act wordt het meest gekozen? Hier de top-20.

In de hoofdmoot zijn er weinig verrassingen want we zien met name acts in de Alpha terug in het lijstje.  De afsluiters van de Alpha krijgen allemaal voldoende bekijks met The Chemical Brothers, Major Lazer en Ben Howard op plaats 1, 2 en 4. De Jeugd van Tegenwoordig staat zaterdag vroeg in de avond in de Alpha en prikt ertussendoor op plaats 3.

Als er een verrassing is dan komt die in de Heineken op vrijdagmiddag: Years & Years, het openingsconcert van die dag, staat vrij hoog op plaats 11. Wie daar vooraan wilt staan kan dus maar beter op tijd richting de poort gaan. Ook James Bay, die na Years & Years het podium beklimt kan op veel bekijks rekenen.

De grote afwezige is Interpol. Op het affiche van Lowlands prijkt de band tussen de headliners, maar in onze data zie we ze pas op plaats 29. Er is tegelijkertijd geen andere grote publiekstrekker aan het optreden dus het lijkt erop dat mensen eerder warm lopen voor een pannenkoek of falafel dan voor deze Amerikaanse indierockers.

De hele top-20:

 1. The Chemical Brothers
 2. Major Lazer
 3. De Jeugd van Tegenwoordig
 4. Ben Howard
 5. Paolo Nutini
 6. Underworld
 7. Chef’Special
 8. Rudimental
 9. Mark Ronson (DJ-set)
 10. Bastille
 11. Years & Years
 12. James Bay
 13. Limp Bizkit
 14. FFS (Franz Ferdinand & Sparks)
 15. Kendrick Lamar
 16. Passenger
 17. Tame Impala
 18. José González
 19. Caribou
 20. Kodaline

Nog niet zeker waar je allemaal heen wil? Hier ons blokkenschema.

6 reacties

 1. VUIG

  Ben vooral verbaasd dat Limp Bizkit zo hoog staat.

 2. Richard

  Heeft iedereen de kwaliteiten van Years&Years al eens op youtube gezien?

 3. hythloth

  Geen ruimte op mijn iphone om de app te downloaden, dus wat is de populatie van mensen die allemaal hun favorieten markeerden?

U kunt niet meer reageren.