Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Verschuivingen in het schema – én drie nieuwe namen

Diplo, Nothing but Thieves en Barns Courtney. Dat zijn de drie namen die Lowlands vanochtend nog toevoegde aan het programma. Er zijn ook wat verschuivingen in het blokkenschema.

Zo verschuift Curtis Harding van de late zaterdagavond naar de vroege vrijdagmiddag (niet echt een betere plek, lijkt ons) en gaat Hudson Mohawke van zaterdag om 20:00 uur naar vrijdag om 22:15 uur.

Over de nieuwe namen: Diplo is geen onbekende, en ook geen onlogische keuze aangezien hij met zijn project Major Lazer ook al afsluiter is op deze editie. Maar daarna wordt het zienderogen obscuurder: Nothing But Thieves is een indierockbandje klinkend als de vroege Radiohead en de vroege Muse, en Barns Courtney is voorlopig een mysterieuze verschijning.

Wij werken ons eigen blokkenschema en de app zo snel mogelijk bij.

22 reacties

 1. Richard Ridder

  Dus eigenlijk paste Lowlands niet in het schema van Curtis Harding. Wat een knallende afsluiter van de dag had moeten worden, is nu een soort amuse geworden.

 2. ongwn-thomas

  YES, toch nog hudson mowhawke zien!

 3. VUIG

  Nieuwe namen zeggen me niet veel. Kan nu wel Curtis Harding zien en daar ben ik blij mee.

 4. Milan

  Heel blij met de verschuiving van Harding green probleem mee om wat vroeger mijn tent uit te rollen. En Nothing but Thieves ook heeeul vet zeker een aanrader!

 5. Druif

  Heel jammer dat Hudson mohawke en caribou nu samenvallen…

 6. Mark

  Dat doen ze natuurlijk met zin, een goede artiest vroeg op de dag zetten zodat er meer mensen op het terrein zijn = meer omzet.

  Denk ik.

  Ik ben in ieder geval blij dat ik Curtis kan zien.

 7. Jeroen

  Totaal offtopic en excuus. Kun je ergens zonder in weg te lopen naar opbouw kijken? Wil alvast koort aanwaaien bij mn puber dochters ;)

  • pieter

   En nu in het Nederlands…

   • Juri

    Dat diegene de opbouw van t terein wilt zien geloof ik… En dan ook nog zonder in de weg te lopen, ik geef je een kleine kans maar succes!

  • GWv

   Geen idee hoe blij ze ervan worden als er iemand nu over het terrein loopt aangezien de opbouw in volle gang is. Er is wel een (fiets)pad achter het terrein langs waar je direct naast de Heineken zal staan. Daar heb je altijd een mooi uitzicht over dat deel van het terrein.

   • VUIG

    Je kan volgens mij wel om het terrein heen fietsen en wat dingen oppikken van de opbouw. Een van de Lowlove redacteuren fietste er onlangs langs en maakte onder andere deze foto:

    De Bravo staat! #LL15

    Een foto die is geplaatst door Lowlove (@lowlover) op

    • GWv

     De foto is gemaakt vanaf de parkeerplaats van Walibi, daar kan je altijd komen en geeft (zolang er nog geen hekken staan) goed zicht op Cape Lowlands. Planet Paradise is te checken via het fiets/bospad dat achter het terrein langs loopt. Alpha gedeelte is niet te zien vanaf openbare paden omdat dat tegen Walibi aan ligt. Vanaf het fietspad achterlangs lukt ook niet i.v.m. een omheind stuk bos dat er tussen ligt.

     Woon er vlakbij dus fiets er nog wel eens een rondje. Uiteraard heb ik het hier alleen over legale manieren van een kijkje nemen ;-)

   • Juri

    En er zal nu ook ongetwijfeld bewaking rondlopen of staan op het terrein zodat materiaal en apparatuur niet gejat wordt oid ;)

 8. Juri

  Vind de drie toegevoegde namen niet heel geweldig. Nog een singer songwriter, die geen site heeft, maar er waren al genoeg ssw dit jaar naar mijn idee. Diplo is lekker goedkoop als die toch mee komt met major lazer, gebeurt ook precies hetzelfde op pukkelpop dus was te verwachten. Endan nog een voor mij onbekend bandje..

  Programma technisch wel een verbetering betreft hudson mohawke. Moet zeggen dat de programmering dit jaar wel scherp is betreft muziek smaken. Je ziet richting de avond / nachtprogrammering de clashes toenemen maar niet op hetzelfde muziek gebied. Zo kan je vrijdag voor de singer songwriters gaan met Paolo nutini >Patrick Watson > ben Howard, OF meer richting elektronisch met underworld > hudson mohawke en caribou (maar net waar je van houdt). Denk dat hierdoor de menigte eerder meer verspreid raakt integenstelling tot vorig jaar toen iedereen naar stromae en disclosure ging als afsluiter in de alpha.

  • Willie

   Mohawke en Caribou clashen toch? Evenals dat Underworld een kwartier overlapt met Caribou? Of begrijp ik het bericht nu niet. Of is het blokkenschema op de Lowlandssite niet up to date?

   Je kan wel door naar Four tet na dit rijtje.

   • Juri

    Ja dat klopt indd , maar je kan nooit alles zien natuurlijk en er overlapt altijd wel iets . Maar de loopafstand tussen caribou en hudson mohawke is gelukkig niet heel groot dus het is mogelijk om een stukje van beiden mee te pikken, en anders toch keuzes maken. Ik bedoelde het meer over de groote lijn dat de grote namen programmering eerder split in meerdere muziekstromingen, nu al rond negen uur ipv na de laatste act alpha, maar ik kan er ook naast zitten hoor!

    • Willie

     Ah zo, duidelijk.

     Maar de tip is Caribou, al spelen ze maar half zo goed als eerder dit jaar dan nog wordt het 1 van de betere optredens.

U kunt niet meer reageren.