Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Selfiesticks verboden op Lowlands

Ook op het festivalterrein van Lowlands zijn selfiesticks verboden. Dat is niet voor het eerst, vorig jaar waren de selfiesticks ook al niet toegestaan. Dat zei de organisatie vandaag in een reactie op het nieuws dat de Amerikaanse festivals Coachella en Lollapalooza de fotostokken niet langer toestaan op hun festivalweides.

3voor12 maakte daarop een rondgang langs de Nederlandse festivals. Bente Bollmann, woordvoerder van Lowlands, zei:

Door die stokken zit je nog meer tegen telefoontjes aan te kijken, je verpest de concertervaring voor andere bezoekers. Ze nemen bovendien ruimte in beslag en zorgen dat mensen meer met zichzelf bezig zijn dan met de show.

Naast irritatie is ook veiligheid een punt van zorg. Niet dat Lowlands verwacht dat je de narcisstick gaat gebruiken als wapen. Wél is de kans is volgens Bollman reëel dat, terwijl jij een selfie staat te maken, je per ongeluk je buurman een oog uitsteekt.

Neem je hem toch mee, dan moet je hem inleveren of terugbrengen naar de camping. Daar is hij wel toegestaan.

Wat vind jij van dit verbod? Laat het weten in de comments.

5 reacties

 1. Ralph

  Er zijn ook Lowlanders die nemen een vishengel mee het festivalterrein op met daaraan een (Friese) vlag. Dat wordt kennelijk gedoogd, omdat er geen scherpe delen aan zitten. Dat je zo’n stick dan gaat verbieden vind ik daarentegen wel begrijpelijk. Lowlands volgt de andere festivals in deze regel. Het Zwarte Cross is daarop één van de uitzonderingen.

 2. joppe

  ik stick zowieso niet op een selfie. vind t verbod prima. lijkt me stick irritant steeds zo’n telefoontje voor je beeld.

 3. Rob

  Ik vindt de sticks an sich nog niet zo heel erg. Eigenlijk zijn ze nog wel beter dan zo’n dikke behaarde arm met een camera in de hand. Het argument dat de mensen die een camera (al dan niet op een stick) bedienen vooral met zichzelf bezig zijn ben ik het volledig mee eens. Mensen, laat die telefoons toch gewoon in je zak zitten. Al die filmpjes zien er hetzelfde uit. Geniet van de muziek en heb respect voor de artiest of ga anders gewoon lekker een broodje hamburger eten.

 4. Richard

  Oud nieuws. Selfiesticks waren vorig jaar al verboden op LL.

 5. SjoerdieV

  Als ze Sticks maar boeken vind ik het verder allemaal geen probleem.

U kunt niet meer reageren.