Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Seks op Lowlands? Ja, lekker/Nee, liever niet

Seks en een festival is als Lowlands en geklaag over de line-up, als Lowlove en Willie, als Roos en Martin; onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch? Dat gaat Daphne van de Bongardt van de UvA onderzoeken. En jij kunt daaraan mee doen.

Je wist dat wellicht niet, maar er bestaat een enorm gat in de kennis betreffende seks en festivals. Veel meer dan een enquête door Studio Brussel onder 17.000 festivalgangers is er niet. En ja, daaruit bleek wel dat de ruime meerderheid (13.000 van hen) weleens seks op een festival heeft gehad. Maar hoe, met wie, en of het blijvend is? Niemand die het weet.

Het is daarom goed dat die handschoen eindelijk wordt opgepakt. Met sms’jes en dagboekstudies zal tijdens Lowlands worden onderzocht hoe veel, hoe fijn, en hoe veilig jullie seks hebben. Dat is niet alles. Na het onderzoek zullen we ook weten of seks op een festival er bijhoort en of – jawel – drank en drugs invloed hebben op festivalromantiek. Ook wil de onderzoekers door middel van speeddates kijken of er een match kan plaatsvinden en wat de invloed van het uiterlijk daarop is.

“Er zijn veel stereotiepe beelden over festivals, zeker over meerdaagse waarbij je ook in tenten slaapt. Maar we weten eigenlijk maar weinig over liefde en seks daar,” zegt Van de Bongardt in Het Parool. “Seksonderzoek is belangrijk en het hoeft helemaal geen taboe te zijn.”

Zo is het maar net. Meld je dus aan op de Facebookpagina Lovin’ Lowlands.

6 reacties

 1. liske

  Waar kan ik het -WAAR IS WILLIE?!1!- shirt bestellen

 2. joppe

  wat ne#kt mij dat nou :-)

 3. Jeroen

  idd Joppe, helemaal geen tijd voor hahaha

 4. Martin

  Geweldig! Haha…

 5. LOVIN' LOWLANDS - Universiteit van Amsterdam

  Aanmelden voor het LOVIN’ LOWLANDS onderzoek kan hier: https://qtrial2015az1.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_0BQJvcKAsJijPnf

  Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina.

  See you at Lowlands!

  • Rob Kaper

   Qualtrics is te vertrouwen, maar ze moeten echt eens fatsoenlijke URLs gebruiken… als ik de partij niet zou kennen zou ik op dergelijke abracadabra niet klikken.

U kunt niet meer reageren.