Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Eerste namen: Chemical Brothers, Ben Howard en meer

Ben Howard, Major Lazer, The Chemical Brothers, Caribou en Django Django – zij zullen in het weekeinde van 21, 22 en 23 augustus in ieder geval optreden op Lowlands. Wil jij ze ook zien? Zet dan zaterdag 7 februari om 11 uur de wekker, want dan begint de kaartverkoop van Lowlands.

Behalve de vijf hierboven genoemde namen kun je ook Passenger, Bastille, Bear’s Den, José González, Alestorm, Four Tet, Marcel Dettmann, Enter Shikari, Mø, The Districts, Shovels & Rope en Mighty Oaks op het festival verwachten. Ook zij zijn al door Lowlands bevestigd.

De geruchtenstroom kwam vanochtend al op gang, nadat Bart Heemskerk ontdekte dat The Chemical Brothers op Twitter opeens het officiële Lowlands-account volgden. Waar wij dachten dat het duo niet meer relevant genoeg was, dacht Mojo daar dus anders over. Gelukkig zaten met Django Django wel goed, die met een nieuwe plaat dan op tour zijn. Nieuw materiaal mogen we hopelijk ook verwachten van Bastille, dat sinds het einde van het vorige kalenderjaar druk aan een nieuwe plaat werkt. De Britse rockband was nog niet eerder in de polder aanwezig.

Een bomvolle tent verwachten we ook bij Major Lazer. De Grolsch was in 2013 te klein voor de dance-act en het is niet onwaarschijnlijk dat dit jaar de stap naar de Alpha gemaakt wordt.

Helegaar geen slecht begin, en direct al voor eenieder wat wils. Wat vind jij?

52 reacties

 1. Eric

  Dat is geen slecht begin!

 2. Jildo

  Daar kan ik wel wat mee!

 3. Marijn

  Yes Yes, daar word je best een beetje blij van, deze eerste namen :-) :-)

 4. mark

  Grappig, het is niet duurder geworden.. of zouden ze ook gezien hebben dat je voor 50.- kaartjes kan kopen een week voor het begint?

 5. Buddha

  Dit is toch n mooi begin!! Voor ieder wat wils!! :)

 6. GWv

  Slechtste Line-up in jaren!! Als het zo moet verkoop ik mijn kaartje en ga ik naar Pukkelpop. En het bier is ook al niet te zuipen.

  ;-)

 7. Kliko

  Hele vette line-up! Caribou, Jose Gonzales en Chemical Brothers! Man man man. Ik ga me hier zeker mee vermaken en ik denk dat er voor de meeste vaste lowlanders wel iets tussen zit wat ze tof vinden. Erg gaaf!

 8. Ramon

  Een slecht begin. Hoewel The Districts wel leuk is om nu nog in het klein te zien, want die staan in 2016 op Pinkpop mainstage.

 9. klaas

  Het enige minder fijne nieuws is dat er heineke geschonke zal worde, voor de rest vindt ik t tot nu toe een fijne line up met wat leuke name, stiekem hoop ik nog op marilyn manson en wat meer ska/punk dan afgelope jaren

 10. Peter

  Niks mis mee !

 11. Ab

  Het-mooie-begin is er. Maar o o…dat k..geld: werkeloos geworden en dreigt nu sinds jaaaaaaaren dat ik festival missen moet :(( want als “oudere jeugd” lastig aan de bak te komen. Maar we houden hoop…zou zo graag willen; is eigenlijk enige wat me zo na aan t hart ligt.

 12. joes

  goed begin, ben erg benieuwd naar Chemical Brothers “live”

 13. joppe

  klinkt goed hoor…. ik ga voor het VVV liggen voor een kaartje :-)
  ik heb er al weer zin in !!!

 14. Ties

  ahhh, laat de rest van de namen maar komen. Het is weer tijd voor de Lowlandskoorts. In ieder geval vandaag goed begonnen met huilen van geluk bij het zien van deze namen. Chemical Brothers DE nummer 1 op mijn to watch list en daaromheen nog veel meer prachtigs :’D

 15. jelle

  Hou eigenlijk echt totaal niet van Passenger en Bastille, en Chemical Brothers en Ben Howard kan ik ook op Werchter zien. De rest kende ik niet zo maar man man wat gaaf! Major Lazer, Enter Shikari, Mo, Jose Gonzales, Caribou en the Districts vind ik echt gaaf!

 16. jelle

  Zouden the Chemical Brothers headliner zijn?

 17. Jeroen

  Lowlands is altijd feest maar het is nou al een aantal jaren “het feest der herhaling”.. Major Laze, Ben Howard, Enter Shikari, Django DJango etc. Allemaal al op LL gezien. Kom eens met nieuwe acts..

 18. Willie

  Wanneer komt trouwens het grote “kijken hoe ver ik mijn tong in Eric’s rectum krijg” interview op de site?

  • joppe

   willie, willie, willie……. “zucht” kan dat nou niet anders ?

   • Willie

    Uiteraard kan dat anders, maar dan moet ik daarna nog 3 alinea’s schrijven om mijn bedoeling uit te leggen, nu is dat gevangen in een veel korter stukje en komt er tenminste nog een reactie, want goed beargumenteerde stukken slaat men hier doorgaans over, omdat het wel erg veel woorden zijn en het uiteraard wel leuk moet blijven.

  • Dillinger

   Ietwat plastisch uitgedrukt, maar na 1 kritisch stukje vorig jaar hebben de makers van lowlove inderdaad wel heel erg hun best gedaan om de keuzes van Eric( en de daarbij behorende kut line up) vol verve te verdedigen.

   • joppe

    das erg persoonlijk. ik vond de line-up super vorig jaar. heb me weer kostelijk vermaakt.
    maar los daarvan kan het ook op een normale manier gevraagd worden. dat bedoelde ik er eigenlijk mee te zeggen. :-)

   • Rookvlees

    Yay! De Statler en Waldorf van Lowlove laten ook weer van zich horen. Dat kan maar een ding betekenen: de Lowlands voorpret is begonnen. Welkom thuis, Willie en Dillinger!

 19. 180492003

  “Outkast, tsja, leuke hitmachine, toch wel erg lang geleden dat er wat nieuws is uitgekomen”

  EvE vorig jaar in de Ask Me Anything sessie, en nu vrolijk The Chemical Brothers boeken. Vreemd.

 20. Martijn

  De eerste namen doen mij niet veel, wederom een grote herhaling factor. En de Chemical Brothers lijken mij nogal gedateerd. Laatste grote hit is 10 jaar oud en het beste werk komt uit de 90’s…
  Ik ben meer gecharmeerd van de eerste namen op DTRH, maar ik wacht rustig af naar de rest van de LL2015 programmering.

  • Danny

   Ze brengen binnenkort een nieuw album uit.

   • Martijn

    Klopt en misschien worden we wel verrast. Hun 2010 album Further vond ik goed maar haalde het niet bij Push the Button en de knallers uit de 90’s. Super dat ze nog muziek maken maar ik vraag me af of het nog genoeg mensen aanspreekt.

  • Mel

   Bedankt voor de heads-up mbt Down the Rabbit Hole!

   Damien Rice, The War on Drugs, Alabama Shakes, Patti Smith, Motorpsycho…..wat een line-up….nu al!

   Direct een kaartje gekocht maar maar 99 euro (early Bird).

 21. L

  Nu ze vorig jaar ineens met de bek vol tanden stonden en niet meer in 1x uitverkocht waren kunnen ze ineens wel een deel van de line-up verklappen voor de kaartverkoop… Tss, triest…
  Nu weet ik weer waarom ik een hekel heb gekregen aan dit ooit zo leuke feestje.

  • Mark

   Vorig hebben ze ook voor de voorverkoop al namen bekend gemaakt. Wat zegt dat over jou, dat je maar wat roept zonder dat het klopt? Ik weet het al: triest.

 22. Mark

  Juist, ik weet nu weer exact waarom ik na jaaaaaren te zijn geweest (sinds:1994) nu al 2 jaar lowlands aan mij voorbij heb laten gaan.
  Helaas, maar laat de jonge “hipsters” en het 3 fm klapvee Lowlands maar verder naar de klote helpen.
  Ik zoek wel een fijner/relaxter en intiemer festival met een echte line-up!!!!!

  • ron

   Knap dat je na de eerste 17 van de ong. 160 namen al weet dat het voor jou niks wordt dit jaar. Good hunting, Mark.

 23. Nelisch

  Ik ben bang dat ik mijn 12e editie niet in 2014 mag gaan beleven. Ik ga in ieder geval mijn vakantie er niet meer op aanpassen.

 24. Willie

  Nou mensen niet zo zeuren, dan ga je toch gewoon niet.

 25. Richard

  Vorig jaar exact zelfde laken en pak qua communicatie. Eerste trits namen voordat de VVK begon. Snap L’s opmerking dus niet.

 26. ron

  Yes! Met Marcel Dettmann keert de techno zaterdag terug! Ik zie dit kanon graag ondersteund door Nederlandse artillerie zoals Abstract Division en Steffi.

 27. koekebakker

  En nu hopen dat ze niet The Prodigy boeken. Met Chemical Brothers hebben ze al genoeg geld uitgegeven aan een niet relevante act.

U kunt niet meer reageren.