Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Welk festival heeft vooralsnog de beste line-up?

Ja, we weten het, jullie zijn niet voor niets Lowlandsbezoekers. Maar we kennen jullie ook als kritische lui, dus we vroegen ons af: welke line-up is tot nu toe eigenlijk het best? Die van Lowlands, Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole of Pinkpop?

Ter geheugensteuntje:

 • Lowlands heeft onder meer Interpol, Chemical Brothers, Underworld en Major Lazer. Hier het hele programma.
 • Best Kept Secret heeft onder meer The Libertines, Alt-J, Noel Gallagher’s High Flying Birds en A$AP Rocky. Hier het hele programma.
 • Down The Rabbit Hole heeft onder meer Damien Rice, The War on Drugs, Iggy Pop en Roisin Murphy. Hier het hele programma.
 • Pinkpop heeft onder meer Muse, Robbie Williams, Foo Fighters en Pharrell Williams. Hier het hele programma.

Stemmen maar.

Wie heeft tot nu toe de beste line-up?

Bekijk resultaten

O ja: in de vorige peiling vroegen we je naar de nieuwe naam van de Grolsch, nu er geen Grolsch meer geschonken wordt. De uitslag hier. Samenvatting: ‘Golf’ wint.

10 reacties

 1. 180492003

  Niet helemaal eerlijk dit. Bij BKS, DTRH en PP is de line-up nagenoeg compleet en bij LL zijn we nog niet eens op de helft.

  • Willie

   Daarom staat er ook vooralsnog, maar dat er maar 4 festivals genoemd worden en buitenlandse festivals helemaal niet beschouwd worden is een minder probleem?

   Maar zelfs met een mindere line-up heeft Primavera sound tot nu toe hands down de beste line-up. Daar kwam vorig jaar toch nog vrij onverwachts zware concurrentie bij. Uit Nederland nog wel, dit jaar wachten we dus weer met smart op de Le guess who? line-up

 2. olafdb

  Op dit moment gaat Best Kept Secret er wat mij betreft met de prijs ervandoor. Maar daar ga ik ook heen, dus mij hoor je absoluut niet klagen.

 3. VUIG

  Tja, Willie. Het is een poll. Dan kun je je moeilijk concentreren op duizend en één festivals. Het lijkt me dat deze vier festivals redelijk te vergelijken zijn aangezien ze qua line-up en publiek een redelijke overlap hebben en tegelijkertijd een breed spectrum beslaan. Van pop tot indie en alles daartussen.

  Ik vind het vooral lastig een festival puur op z’n line-up te beoordelen. Als ik puur voor de line-up zou kiezen zou ik al jaren naar Werchter gaan. Vind de line-up van Lowlands dit jaar erg sterk door de variatie, maar DtRH en PP hebben een paar persoonlijke favorieten staan. Vind BKS dit jaar in ieder geval de minst interessante line-up van de vier. Als ik moet kiezen zal ik toch voor LL kiezen, aangezien dat – en ja, daar gaan we weer – voor mij qua sfeer het leukste festival is.

  • willie

   Dat klopt natuurlijk VUIG, maar mijn reactie ging niet zo zeer over de poll, maar over het ene puntje wat juist wel door de vraagstelling werd afgedekt en in twijfel werd getrokken.

   Maar goed, ik doe ook een duit in het zakje; van de 4 bezoek ik vooralsnog geen enkele alle dagen, maar de dag met The Pop group, The Jezus and Mary chain, Pissed jeans, Strand of oaks en Off! ga ik waarschijnlijk wel bezoeken (ook de enige dag waarvan ik de headliner wel zou willen zien), BKS heeft tot nu toe de beste line-up, Lowlands had een aardige eerste lichting, net als DTRH, maar was het eigenlijk allemaal niets.

 4. peter

  Hoop nog War on Drugs op LL en Roisin Murphy maar ja…….komt nog genoeg en alweer mooie in de pocket dus…….

 5. DefisDre

  Pinkpop kan je niet echt met die andere vergelijken qua line-up. Heel ander concept. Ik ga gewoon voor Lowlands. ;)

 6. Lucas

  Op Pinkpop komen zoals altijd de bands die hun beste tijd hebben gehad. Wel leuk om ze nog een keer te zijn, maar ik besteed mijn geld liever and 3 nieuwe artiesten die nu in hun glorie jaren zitten.

 7. Peter

  Ik mis Paaspop als mijn favoriete keuze in het lijstje… Wat mij betreft top line up en vernieuwend!

 8. Roos

  Hopelijk komen Death Cab For Cutie, Alt-J en James Blake ook naar LL aahhh

U kunt niet meer reageren.