Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Welk cijfer geef je de line-up van dit jaar?

Traditioneel vragen we onze bezoekers welk cijfer ze aan de line-up geven – dus ook nu. Hoe beoordeel jij het programma van Lowlands 2015?

Welk cijfer geef je de line-up van 2015?

 • 7 (27%)
 • 8 (27%)
 • 6 (16%)
 • 5 (9%)
 • 9 (6%)
 • 3 (6%)
 • 4 (4%)
 • 1 (2%)
 • 2 (2%)
 • 10 (2%)
Aantal stemmen: 691

Vlak voor Lowlands melden we wat het gemiddelde is. Vorig jaar was een dieptepunt in de zes jaar dat we deze peilingen doen: toen kreeg het programma gemiddeld een 6,2. In de jaren ervoor was het vrijwel altijd een kleine zeven.

Verder uitweiden over je oordeel kan natuurlijk in de reacties.

46 reacties

 1. Maurice

  Voor het eerst niet naar lowlands sinds 1994.
  Ligt het aan de programmering?
  Ik weet het niet eerlijk gezegd. Ook dit jaar zouden er toch wel wat acts staan die ik zou willen zien, zowel oude als nieuwe.
  En toch… Er mist iets…

  Straattheater geschrapt, strenge regeltjes op de campings, vooral geluidsoverlast wordt daar de laatste jaren veel aangehaald.
  Waar is de tijd gebleven dat de frysland bus er stond met bandjes op het dak? Heel de nacht feest op de camping?

  Word ik een ouwe lul?

  Vast wel…

  Iedereen die gaat veel plezier, nieuwe lowlanders jullie gaan voor het eerst meemaken wat het is om thuis te komen op 1 van de mooiste festivals van NL.

  Ouwe lowlanders ik lees jullie verslagen en zie jullie foto’s vast wel op de social media.

  En zeuren over de programmering? Ach dat gebeurt al sinds de 1e editie haha.

  • joost

   mooi gesproken maurice!
   wij hebben al zitten oraten daarover en deel je mening. er mist iets. hopen dat er wat mee gedaan word.
   maar ik maak mijn eigen feestje wel weer with friends!
   hoop dat je er volgend jaar weer er bij bent.
   joost

   • Ivan

    Idd mooi gesproken Maurice

    En ook ik hoop dat je er volgend jaar weer bij bent (maar dat weet je ondertussen al wel)

    We gaan er idd weer een mooi feestje van maken Joost

  • VUIG

   Ik vind het als ouwe lul inmiddels wel fijn dat er op de campings wat strenger gelet wordt op geluidsoverlast. Zit niet meer zo te wachten op een boombox op standje 100 naast mijn hoofdkussentje ;).

   Nou moet ik bekennen dat ik ook echt geen campinghanger ben. Ik sta op, ontbijt bij de tent, neem een warme trui en lange broek mee voor de avond die in een kluisje gaat en kruip in de nacht terug naar mijn tent om te slapen.

 2. Lennart

  Een programmering wordt bijzonder als DIE artiest of band die je helemaal te gek vind er ook staat. Vorig jaar was dat in mijn geval The National dit jaar niet echt een band of artiest waar ik wild van word. Al vind ik de overall namen wel goed. Het is een smeltkroes van namen waar altijd wel wat leuks tussen zit. Hier en daar een voorkeur maar geen moeitjes.

  Ik ga rustig rond hobbelen zonder de druk dat ik misschien de start mis van deze of gene, relax gevoel zo op de eerste dagen van mijn vakantie. Een goede voldoende dus!

 3. Colin

  Een 9, komt vooral door het niet programmeren van War on Drugs (voor het 2de jaar achter elkaar), Frank Turner en Gaslight Anthem. Als mensen zich nu eens verdiepen in het programma ipv te schreeuwen om grote namen misschien dat ze dan eens inzien hoe goed het programma is.

 4. Stijn

  4. Minste line-up sinds ik naar Lowlands ga. 2011 was so far het minst maar dit jaar is het echt huilen met de pet op.
  Meer variatie, minder domme dreun is mijn devies. Houd lowlands alternatief!

  • Colin

   Wat is er zo slecht aan dan? en welke namen had je dan willen zien?

   • Stijn

    Ik ‘wil’ nooit namen zien. Ik sta altijd het meest bij de Lima en de Charlie en ben gek op de kleine naampjes. Heb genoten van dingen als Bombino, Sleepy Sun, Upsessions, CC Smugglers en wat al niet.
    Voor Lowlands maak ik een lijst met alles wat ik gaaf vind, vooral dingen die ik niet ken meestal. Lowlands zit dan altijd vol verrassingen.
    Van geniale stoner rock tot reggae tot geniale folk.
    Dit jaar is er erg weinig variatie op dat vlak. Één matige reggaeband, amper psychedelica, amper folk, her en der wat leuke punk, maar meer dan 5 of 6 bands die ik ècht gaaf vind hebben we dit jaar niet. Dat maakt Lowlands 2015 voor deze muziekliefhebber een erg oninteressant jaar.
    Gelukkig is er sfeer ;).
    En toch vrees ik dat BKS lonkt…

    • Colin

     Gelukkig er is sfeer inderdaad :) maar is BKS nou zoveel beter heb serieus zitten puzzelen en luisteren om daar heen te gaan maar vond het het niet waard. Volgend jaar blind kaartje kopen om het te beleven daar.

 5. Juri

  Goed programma alleen wel erg veel singer songwriters, maarja dat is de nieuwe hype sinds giel er een programma over maakt hè ;) moest cherson er niet bij dit jaar trouwens?? :p de ssw heeft niet mijn voorkeur maargoed er blijft genoeg leuks over!

 6. peter

  8 van mij, De enige band die ik dit jaar toch echt wel had verwacht, en ook kwam voor een paar uur, die staan weer eens ergens anders ……War on Drugs!
  De band waar ik naar uit had gekeken en nu wel beslist dat volgend jaar geen ticket wordt gekocht zonder programma
  maarja, blokkenschema komt uit en ook ik boven de 30 en toch besloten om voor de minder bekende bandjes te gaan dus 3x XRay op rij, heerlijk

  Veel plezier allemaal, ga genieten van onze 4de keer en die 5de……….wie weet

  Groet Peter

 7. Marc

  Op voorhand al veel nieuwe dingen gevonden die interessant lijken. Dus een sterk programma om veel te willen zien. Ik snap wel dat als je je niet verdiept dat het niet sterk lijkt. Verder wel erg veel overlap van acts die ik wil zien. Ben benieuwd, heb er veel zin in!

  • pieter

   Helemaal mee eens Marc. Veel interessante dingen, hoef me echt geen moment te vervelen.
   Heb er weer ontzettend veel zin in!

 8. Marc

  Btw, pas 1 jaar gemist….. dus dat er iets mist….. het is maar wat je er zelf van wil maken :-)

 9. Martijn

  Een 5 van mij. Veel oppervlakkige (pop)muziek en singer/songwriters. Weinig “hardere” (rock)bands en veel artiesten op herhaling. Maar het “ouwelullen syndroom” speelt bij mij ook een rol en ik snap dat de tijden van de Dommelsch stage met bands zoals Sick of it All en Fear Factory verleden tijd is. Maar de tegenvallende kaartverkoop is toch een teken aan de wand dat Lowlands zich wel wat duidelijker mag profileren. Ik ervaar het nu als een “pap” van oppervlakkige muziek met een goed stel krenten erin.

  • Maurice

   @Martijn dat dus.
   Ook wel grappig dat toch vaak naar voren komt dat je je niet zou verdiepen als je de huidige namen toch niet zo heel spectaculair vind.
   Om voor mezelf te spreken: ik werk als vrijwilliger bij een poppodium. Denk dat ik wel het een en ander aan nieuwe acts meemaak elk jaar ;)

   • Martijn

    Nieuwe acts ontdekken probeer ik ook te blijven doen, maar merk wel dat dat veel tijd vergt. Bijbaantje bij een podium is wel een goed idee dan.. ;-) Maar gelukkig ontdek ik af en toe nog wel vette nieuwe muziek gemaakt en daarvan staan er dit jaar toch wel een aantal op LL, dus het wordt zekers een goed festival. Denk dat de negens en achten voor de line up meer van de jongere generatie komen of valt dat wel mee?

  • Rolf

   Ik ben 30, en vindt het programma zeker een 8 waard.

   Ik heb alle bands geluisterd de afgelopen maanden en in het gehele blokkenschema 3 keer een uur tegen dat er niks naar mijn smaak is… Ik ga bij clashes bewust naar de kleinere “naam” en hoop zoveel mogelijk verrast te worden.

   Dat is mijn enige puntje van kritiek, een goede gitaarband van naam had wel gemogen. En dan was ik met een Royal blood of een faith no more al meer dan tevreden geweest.

 10. Max

  Geweldige line – up dit jaar! Met o.a. de 2 grootste hiphopartiesten van dit moment: Kendrick Lamar en Joey Badass. Idem voor dance, veel gave artiesten met veel verschillende stromingen. Indierock ook goed vertegenwoordigd met Interpol/Tame Impala. Folk/gevoelige muziek van toppers als Patrick Watson/Benjamin Clementine. En verder o.a. benieuwd naar Courtney Barnett en de vuige punk van Slaves, die doen denken aan The Clash. 9 dus!

 11. Marc

  Mag van mij ook meer metal komen, maar in die scene is ook weinig spannends aan de hand…. wat zou je daar dan nu graag willen zien? Check de metalfestivals…. veel oudgedienden

  • Mel

   Rolo Tomassi, Deftones, Mastodon, Swans, The Melvins, Royal Blood, Antemasque etc etc. Bands met gitaren!!

   • Marc

    Ik ken ze niet allemaal, maar je noemt veel oudgedienden + Royal Blood (vorig jaar)

    • willie

     Mastodon en vooral Swans gaan al lang mee, de echte piek van Mastodon ligt een paar jaar terug, maar Swans is beter dan ooit.

     Deftones is wel een beetje vergane glorie ja, maar een optreden van The Melvins ga je toch niet laten lopen.

     Yob, Conan, Electic wizard, Toner low (die hoeven maar een uurtje te rijden), Amenra, Om, Wolves in the throne room, Neurosis zijn toch ook nog namen die het prima zouden doen.

 12. Wimpie

  Ben mij al een tijdje aan het inluisteren. Vind ik leuk om te doen. Maar ben nog niet echt geraakt door iets. Dan maar gaan voor de Nederlandse bandjes (zijn er heel wat) zoals Pauw, Gallowstreet en die punkrock uit Limburg….maar goed, om daar nou E 200,– voor neer te leggen….

 13. Wimpie

  En daarbij….je hebt Festivals en je hebt….Lowlands..

 14. VUIG

  Een zevenenhalf voor mij, afgerond naar beneden omdat ik toch een paar kansrijke persoonlijke favorieten mis, zoals James Blake, Jamie XX en Future Islands (die wel op Pukkelpop staan).

  Ik kijk ontzettend uit naar Opgezwolle tot nu toe, Hot Chip, Chemical Brothers (dat wordt rennen), Underworld, Låpsley, Balthazar, Paolo Nuntini en Kendrick Lamar.

  En ik hoop verrast te worden door Tove Lo, Whilk & Misky, Mini Mansions, Formation en What So Not.

 15. Thijs

  Na afgelopen weekend eens flink ingeluisterd te hebben ga ik vooralsnog voor een 7 a 8. Toch al veel leuke dingen ontdekt die op de kleinere podia staan. Maar juist als er zoals dit jaar wat minder namen staan die ik op voorhand ken wil het cijfer achteraf weleens veel hoger uitpakken. Vorig jaar was achteraf het beste jaar in tijden, dus wie weet met welk cijfer ik dit jaar terug kom.

 16. CS

  Een 6je, mag best kritisch zijn als je er 200 euro voor betaalt.
  Vind er iets te veel elektronische muziek en sing/song-writers. Elektronische muziek kan ik mij prima op vermaken, maar niet hetgene waarvoor ik naar Lowlands ga. Niet iets waarbij je denkt ”dat ga ik even ontdekken”. Sing-/songwriters vind ik wat saaiig; daarbij kan ik heerlijk op het gras liggen en op de achtergrond luisteren, alleen dat hoeft niet de hele dag. Ik mis voor bands. Waar zijn de QOTSA, Royal Blood en Typhoon van dit jaar?

  • CS

   *Ik mis vooral bands.

   Verder ga ik de Titty Twister en Kees de Hondt missen, hopelijk hebben ze daar waardige vervangers voor.

 17. MarkvdrHeijden

  Ik vind het de beste line-up in jaaaren. Het programma van India en Charlie samen is wat mij betreft al beter dan die van de afgelopen edities. Lang geleden dat er zoveel goede indie-rockbandjes stonden. En lang geleden dat ik zoveel bandjes wil zien omdat ik ze nog niet eerder heb gezien.
  Daarbovenop nog Kendrick Lamar, Dollkraut, Palmbomen, Mark Ronson, Todd Terje, Howling, Hot Chip. Het wordt dus rennen.
  Een 9 daarom, ook om het gemiddelde wat verder omhoog te krikken ;-)

  • dillinger

   Mee eens, wat betreft het prima aanbod van de indie-rock bandjes. Het gebrek daaraan heeft mij drie jaar geleden doen overstappen naar BKS. Maar ik zit nu toch te twijfelen om toch maar weer te gaan. Ook met de nieuwe plek van de Charlie laat de organisatie blijken dat ze meer oog hebben voor de indie-rock liefhebber. Wat me nog doet twijfelen is de prijs, want qua (sub) headliners is het wel erg matig.

 18. Mel

  Helaas een 3 omdat ik moet concluderen dat vanaf 1998, ik dit veruit de minste line-up vind. Veel brave muziek, veel electronica, veel net-niet. Ik moet echt zoeken naar iets leuks en erger me vooral aan de vele kutartiesten die dit jaar zijn geboekt. En dan wel 200 vragen. Nee dank je.

  • Mark

   En wie zijn de kutartiesten dan? Die zie ik op zich ook wel, maar daarnaast is er zoveel goeds, in mijn ogen, vooral in de Charlie en India.

 19. Roos

  Ik vind het jammer dat er maar 1 reggae en 0 ska bands geboekt zijn, dus vandaar een 9.

 20. Lennart

  Wat een heerlijk uiteenlopende reacties!

 21. Coosje

  Ga altijd voor het onbekende en heb zo heel wat leuke dingen ontdekt. Maarrrr mijn grote wens om de Chemical Brothers te kunnen zien is wel super leuk. Die stond nog op het verlanglijstje. Fout Tet en Caribou nog eens zien, geen straf. En Max Cooper was in Tolhuistuin afgelopen jaar, heel bijzonder. Kortom voldoende grote namen voor mij en verder, heerlijk sneupen

 22. willem

  Ik vind het programma matig, maar goed, daar kan je eindeloos over discussiëren. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik daarentegen ver onder de maat. Als je geen grote namen boekt mag de prijs ook naar beneden. LL zal echt wat moeten gaan doen of er komen volgend jaar 30000 mensen, wel weer gezellig :-)

 23. Jan

  Prima line up met voldoende keus. Ik ga altijd wel voor het totaal naar Lowlands. Achteraf altijd weer andere dingen gedaan,gezien en ervaren. Daarom is het ook wel zo zinvol om niet alleen de verwachtingen te peilen maar ook de ervaring achteraf. Roskilde is altijd heel actief na afloop van het festival dmv een uitgebreide on line enquete te peilen hoe je het festival hebt ervaren waaronder veel vragen over het programma. Zou Lowlands ook eens moeten doen. Verder hebben we er weer zin in en geloof me Kendrick Lamar wordt geweldig.

 24. Henk

  Op 13 aug stemt ongeveer 75% een 6 of hoger, voldoende tot goed dus. Best opmerkelijk voor een festival waar meer dan de helft van de bezoekers vooral voor feesten lijken te gaan. Misschien komt dat omdat het programma veel feest-acts bevat…

 25. Jeroen

  Ik ga feest maken met vrienden maar mis inhoudelijk een goede rock band, die NU populair is en niet paar jaar terug.
  Wat ik eerder aanhaalde, LL programmeert niet echt meer voor 35plus. Adhv statistieken zie je ook dat “wij” in minderheid zijn. Dus wij gaan meer en meer afhaken. Dat “wij” de grotere verbruikers zijn doet er verder niets aan af. We glijden naar een edm, singer songwriter, world music achtig festival waar je niet uniek meer bent. Daar doet de sfeer overigens niets aan af. Die blijft goed, maar ik voel me nu toch afgesloten van de doelgroep en ga volgende jaar (naast LL :) BKS en DTRH proberen.

 26. joppe

  hier per donderdag as (de 20 ste) 39 jr oud en ook een dikke 8. ga me weer amuseren. tis de 9e keer dat ik mijn vrjaardag ga vieren op LL. Dit jaar met wat minder “gasten” … :-P maar dat geeft niet . ik mis idd wel een knallende rocker maar vind het verder prima. De slaapverwekkende singersongwriters vermijd ik gewoon en de rest lijkt me wel wat. zit een hoop tussen wat ik niet ken en ga ik ontdekken. wel grote kans dat ik volgende jaar geen kaartje blind koop maar eerder afwacht wat er gaat komen. die 10e editie moet er toch komen lijkt me. :-) tot overmorgen !!

 27. Jeroen

  41 jaar en mijn 11e editie, weer zin in!! Prima line up, (ben howard laten afsluiten is niet handig) Wordt weer veel India Bravo en Charlie. Van een planning maken ben ik afgestapt want elk jaar komt er geen klote van terecht, ik laat me wederom verrassen!

U kunt niet meer reageren.