Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Wat nou dilemma’s!? Lowlovers bieden uitkomst

Een paar dagen geleden legden we jullie een aantal onoverkomelijke dilemma’s in het blokkenschema van Lowlands voor.

Gelukkig werd er door jullie volop gestemd en hebben we inmiddels flink wat knopen kunnen doorhakken. En dan nu over naar de stemmen van het Nederlandse publiek:

 • Het blijkt dat het talent van Howling niet opgewassen is tegen de ervaring van Caribou. Maar liefst 73% van de stemmers kiest voor geluidskunstenaar Dan Snaith.
 • Hitmachine Rudimental verslaat Roots Manuva ook redelijk overtuigend. 64% van de stemmen gaat bouncen bij de mannen uit Hackney.
 • Spannender was de strijd tussen Kodaline en The Staves. Een kleine meerderheid van 51% verkiest (toch vrij verrassend) de zingende zusjes boven de Ierse koorknaapjes.
 • Het monsterverbond tussen Franz Ferdinand & Sparks blijkt sterk genoeg om de mannen van Mini Mansions te verslaan. 73% van de stemmers zegt in de Alpha te vinden zijn.
 • ‘Amsterdam’ is nog enigszins verdeeld. De Bravo blijkt vooralsnog the place to be. De Sluwe Vos kan op 59% van de stemmen rekenen. Toch zal het in de kleinere X-Ray ook dringen zijn bij het podium van Palmbomen.
 • De zalvende klanken van Benjamine Clementine zijn licht favoriet op de zondag namiddag. Al heeft 44% van de stemmers nog energie genoeg voor de wall of sound van Enter Shikari.
 • Dat de Lowlander niet vies is van een experiment blijkt uit de klinkende overwinning van Checkpoint Indie, het nieuwe initiatief van dj St. Paul. Nog maar 24% van de stemmers gaat mojito’s slammen in de Hacienda.

Jullie zien het. Het orakel dat de Lowlove-community heet heeft gesproken. Mochten er nu toch nog twijfels bestaan, is het misschien verstandig je te laten leiden door het poëtische advies dat reageerder Arno gaf. Ga naar ‘any way the wind blows’ of naar ‘the wind kinda pushed me this way’.

Eén reactie

 1. willem

  “Nog maar 24% van de stemmers gaat mojito’s slammen in de Hacienda.”
  Klinkt anders best goed !!

U kunt niet meer reageren.