Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlands krijgt een heuse peepshow

Het woord ‘peepshow’ trekt sowieso snel onze aandacht in de Facebook-stroom, en zeker als in dezelfde zin ‘Lowlands’ staat. Dus toen bovenstaande rode foto verscheen over de opnames van een peepshow, en we nog van niks wisten, gingen we even op onderzoek uit.

Wat blijkt? Dit jaar word je vlak bij de ingang getrakteerd op een gratis showtje, door de VPRO nog wel. Na De Volmaakte Mens is het de tweede productie op het gebied van Virtual Reality. Verantwoordelijk daarvoor is het VPRO Medialab, dat sinds maart 2015 in Eindhoven zit om samen met lokale partners het front der digitale innovatie te verkennen.

“Virtual reality is voor ons een manier om de verhalen die we te vertellen hebben, op een andere wijze bij het publiek te krijgen”, legt GeertJan Bogaerts, hoofd digitaal van de VPRO, uit.

Welk verhaal zijn omroep precies wil vertellen op Lowlands, verklapt hij niet. Zeker is dat de bezoekers een Oculus Rift (een soort van digitale bril) opgezet krijgen. GeertJan:

“Daar krijg je een peepshow te zien, waarbij werkelijkheid en virtual reality door elkaar heen lopen. Eigenlijk is het de bedoeling dat mensen een beetje de weg kwijt raken van wat echt is en wat niet.”

Nieuwsgierig? Gewoon een bezoekje brengen aan de opvallende box op Cape Lowlands!

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

U kunt niet meer reageren.