Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Namentijd! O.a. FFS, Limp Bizkit en Afterpartees

Op deze zonnige morgen komt Lowlands met een nieuwe zet namen. 13 acts bevestigde Rapid Razor Bob; waaronder FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Limp Bizkit en Afterpartees.

En gevarieerde lijst waarmee we op een totaal van 68 acts komen. De volledige lijst:

39 reacties

 1. joppe

  daar wordt je toch gewoon blij van !!!!!! Limp Bizket, FFS, Afterpartees (ook op mundial dit jaar, net als sra tomassa) mag keb er zin in….

 2. Guinness

  Limp Bizkit, lekker!!

 3. rolf

  Ik ben echt blij met de nieuwe namen!!
  Heel benieuwd naar FFS
  Toch leuk om limp bizkit een keer live te zien
  bleachers hebben echt een gave sound!
  En het is hopen maar wie weet komt Alex Turner wel mee met de mini mansions

 4. Fred

  Limp Bizkit: irrelevant en onnodig.

 5. Loïs

  FFS !!!

 6. Mark

  Ik wil Kendrick. :(

  • Jildo

   ik ook! maar dat gaat helaas niet gebeuren :( hij heeft een exclusief optreden op Les ardentes voor europa.

   • Mark

    Nee, dat meen je niet. Ik had altijd nog een kleine hoop dat het ergens zou gaan gebeuren. Dan moeten we het maar doen met Joey Bada$$, wat opzich ook een prima album heeft gemaakt.

   • Franklin

    Ook dat is niet waar. Hij werd o.a. al bevestigd voor Open’er 2015 en Openair Frauenfeld.

    • Jildo

     Dan ben ik verkeerd voorgelicht en krijg ik weer wat hoop, thanks!! :)

    • Willie

     Aangekondigd als exclusief in de Benelux. Les Ardentes heeft niet het geld om een exclusief Europese show af te kondigen.

     Betekent overigens niet dat hij in het najaar geen clubshow zou kunnen doen.

 7. Ralph

  Karig het aantal namen wat ze hebben bevestigd, maar goed er zitten wel leuke tussen :)

 8. Martijn

  Plus: FFS lijkt me geweldig! En ik weet niet hoeveel D&B Rudimental erin gooit live maar ben wel benieuwd. :) Min: DJVT alweer? Hebben die lui een 10 jaar contract? Limp Bizkit is al 15 jaar dood, er zijn ook 90’s bands die meer dan 1 goed album hebben gemaakt. (blur, beck, suede om er een paar te noemen)

  • Joppe

   Laatste album welke ik hoorde van limp (golden cobra) was een leuk album hoor….maar das ieder zijn smaak he… Voor mij nog lang niet dood…

 9. Mr.Floppy

  Vorig jaar zaten we op dit moment op 49 bevestigingen. Nu zijn er 68 namen bekend gemaakt. Zitten nu op iets meer dan 50% van de muziek namen. Denk dat rond 19 mei weer een aantal namen bekend worden gemaakt, waaronder ook de door mensen verwachte “headliners”. Aangezien de meeste mensen dan vakantiegeld ontvangen. Vorig jaar waren de 55.000 kaarten half mei uitverkocht.

  • Rolf

   Ik denk dat de meeste headliners al bekend zijn. Verwacht niet dat er nog hele grote namen bij komen. Misschien nog wel wat middelgrote namen.

   • Willie

    Ze hebben in ieder geval genoeg keuze, voor de Alpha zullen ze Bastille en Major lazor wel promoveren en het proberen om Chemical brothers als headliner te verkopen, voor de G-tent Hebben ze Interpol, Underworld, Ben Howard, misschien zelfs al wel een Django django, Passenger, Tame impala en dan vergeet er nog wat.

    Ik hoop voor de mensen met kaartjes dat in ieder geval het meest interessante deel nog aangekondigd moet worden, eentje in de categorie eerste lichting.

   • Marco

    Echt heel grote namen zullen er inderdaad niet meer bij komen. Er is al best groot geprogrammeerd, ook als je ziet wat er in deze periode beschikbaar is. Hooguit nog iets uit de categorie James Blake of Beck. Mooi programma tot dusverre wat mij betreft.

    • Maurice

     Vorig jaar werden twee headliners (Stromae en Disclosure) ook pas in mei en juni bekend gemaakt, dus zou goed kunnen dat er nog wat grote namen uit de koker rollen (The Offspring of Florence and the Machine lijken mij nog grote kanshebbers voor een headlinerspot).

 10. Max

  Limp Bizkit…..= sneu! Gelukkig wel een mooie naam in de gedaante van De Jeugd! Graag nog Run The Jewels & Nederlands trots: Rats on Rafts.

 11. Hanky Panky

  De Jeugd van Tegenwoordig en Limp Bizkit vind ik supernamen en ik hoop dat Offspring en the Prodegy ook nog komen fijne mix van “oud en bekend” en nieuwe bandjes

  • Mark

   Grappig. Ik hoop absoluut niet op die namen. Er staat al genoeg in dat genre(van Prodigy in ieder geval)Florence hoop ik ook niet op.

   Blur zal mij heel erg blij maken, maar dat zal niet gebeuren. qua grote namen zal het wel over zijn. Er is aardig met kruid geschoten.

 12. Milan

  Yeah! Morgenochtend weer nieuwe aankondigingen!

 13. Marc

  Waarom zo negatief over Limp Bizkit? 15 jaar terug lieten ze een kolkende Alpha verbaasd achter na een korte heftige set….. Gaat toch een Greatest Hits set worden….. Muziek is een feest der herkenning :-)

  • Martijn

   Ik ben er negatief over omdat “het moment” van Bizkit 15 jaar geleden was en we er daarna niks meer van hoorden. Nostalgie is leuk maar persoonlijk vind ik dat de muziek van Bizkit de tand des tijds niet heeft overleefd. (ik moest op mijn werk aan jongeren uitleggen wie die band was…) Jammerlijke keuze dus maar het is maar 1 act die ik gemakkelijk kan ontwijken dus genoeg hierover. ;)

   • Marc

    Ok jij vond hun moment 15 jaar geleden. Dat kan. Vond je het toen wel gaaf?
    Ik hoop dat er dan wat anders leuks voor je is :-)

 14. lennart

  We gaan sowieso nog NL namen horen, dat is altijd ter opvulling.

  Nu pas paar, vermoed nog wat 3fm namen zoals Ronde, Sun day SuN, douwe bob (album) onderweg. Zoiets, waarschijnlijk voor de Julliet ofzo.

  Grote geschut lijkt mij over

 15. Guinness

  Dotan, Anouk, Splendid wellicht

 16. DefisDre

  Zeer blij met

  •FFS (Franz Ferdinand & Sparks)
  •James Bay
  •Limp Bizkit
  •Rudimental
  •De Jeugd van Tegenwoordig
  •Afterpartees

  Misschien nu al bijna wel de beste line-up (persoonlijk) sinds ik ga (2010) en dan is nog maar de helft bekend ongeveer. Ik heb er echt heel veel zin in.

 17. Guinness

  Paolo Nutini
  Tove Lo
  Patrick Watson
  Shamir
  HOWLING (live)
  The Antlers
  Låpsley
  Thomston
  Eaves
  dakhabrakha
  Dollkraut(live)
  Ho99o9
  Herman Brock Jr
  iLLBiLLY HiTEC

 18. Mr.T

  (ik moest op mijn werk aan jongeren uitleggen wie die band was…)
  En dan is de band niks meer waard? Ik snap best dat deze band niet meer zal afsluiten, maar geven altijd nog een leuke show weg.

  Op Paaspop stond ik langs wat tieners, bij een Bob marley cover band. Ze kende het wel vaag en “ojaaa, van three little birds” en dat was het… Maar je gaat toch niet zeggen dat zijn muziek dan er niet meer tot doet?

U kunt niet meer reageren.