Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlove stopt ermee

Het is mooi geweest, lieve Lowlovers. Na zes jaar, honderden berichtjes, nog veel meer biertjes en eindeloze gezelligheid met ons team gaan we de site in de slaapstand zetten. Met een traantje vanwege alle herinneringen, uiteraard.

Het avontuur begon in november 2009 met een wat naïeve tweet. Een nerd die andere nerds zocht omdat hij zich ergerde aan de gebruiksvriendelijkheid van de officiële Lowlands-site. In café de Vingerhoed in Utrecht vonden drie gelijkgezinden elkaar, knutselden een site in elkaar en lieten die los op de wereld.

We hadden niet verwacht dat we ooit meer dan 500 bezoekers per week zouden hebben. Laat staan een iPhone- en een Android-app, een eigen tv-team en een kleine familie van vijftien tot twintig vrijwilligers.

Onze dank, en die traantjes van herinneringen, hebben uiteraard met hen te doen. ‘Vrijwillig, maar niet vrijblijvend’, was altijd het motto, dus het was voor iedereen af en toe buffelen. Maar we wilden vooral plezier hebben, een site en app bouwen en onderhouden die we zelf ook wilden lezen over ons favoriete festival.

Zes jaar

Leuk moet het ook blijven, uiteraard. Na zes jaar zagen we de grote uitdagingen niet meer. In 2014 merkten we al dat we moeite hadden nieuwe plannen te blijven maken, dus besloten we toen om er nog één mooi jaar aan vast te plakken en dan te stoppen.

Voor eventuele criticasters die denken dat we stoppen omdat Lowlands niet meer zo hip en uitverkocht is: dat had er dus niets mee te maken.  Het festival was ook geen hype toen we er in 2009 mee begonnen. Dat het in de tussentijd wel erg hip werd, was geweldig, maar had niks met ons te maken en had ook geen invloed op ons plezier.

In de slaapstand

We hadden natuurlijk kunnen zoeken naar mensen die het wilden overnemen. Maar binnen onze familie van vrijwilligers gingen er geen handjes de lucht in om de kar te trekken, en we wilden onze baby niet aan onbekenden meegeven.

Dus zetten we de site in de slaapstand. Alle artikelen zijn nog gewoon te lezen, en we hebben het afgelopen jaar op de achtergrond hard gewerkt om het historie-deel van de site bij te werken. Daar kun je nog jarenlang in blijven neuzen.

Bedankjes

Rest ons nog de onvermijdelijke, maar welgemeende bedankjes. Allereerst aan de organisatie van Lowlands, met name directeur Eric van Eerdenburg en marketingmanager Bente Bollmann, die altijd snel antwoordden, ingingen op vrijwel elk interviewverzoek en het accepteerden als we ook eens kritisch waren.

Dan zijn er buiten de vrijwilligers nog vele anderen die belangeloos aan Lowlove mee hebben gewerkt. Driewerf hoera en een dubbele salto voor jullie. Tot slot een dankeschön aan jullie, lieve Lowlovers, dat jullie er waren, ijverig becommentarieerden en de sfeer (bijna altijd) goed hielden.

En niet te vergeten: tot op Lowlands 2016!

55 reacties

 1. Ronald

  Zonde!!
  Maar bedankt voor alles!

 2. QStel

  Superbedankt voor alles: jullie hebben fantastisch werk gedaan. Maar verder NEEEEEEEEEEEEE! Jullie site en app was zoveel beter dan het officiële rampgeval.

 3. Sonja

  Jongens onwijs bedankt!! Jullie gaan gemist worden..

 4. Guido

  Jullie website was voor mij altijd helemaal deel van de Lowlands voorpret :) Hartelijk dank voor de tijd die jullie hier in hebben gestopt!

 5. Ponskaartje

  Dank, dank voor de overzichtelijkheid in jaren van officiële chaos..

 6. Noëlle

  Oh nee, welke website moet ik nu dan gaan bezoeken wanneer ik op zoek ben naar ultieme Lowlands voorpret?! In ieder geval ontzettend bedankt voor alle fijne artikelen van de afgelopen jaren, ik ga jullie missen!

 7. Esther

  Wat jammer zeg. Ik heb genoten van jullie site, artikelen en handigheidjes. Heb de officiële LL-site ook altijd helemaal ruk gevonden, was juist zo blij met jullie. Jammer, jammer, maar wel onwijs bedankt so far!

 8. Bas

  Bedankt voor de mooie tijden! Ik heb altijd geweldig gelachen om de band-omschrijvingen in de app en de voorpret werd met jullie vervijfvoudigd.

 9. peter

  Zou dit jaar voor de 5de keer gaan maar nu…….

  Bedankt, jullie waren mijn steun en toeverlaat voor 3 dagen Festival!

  Groet Peter

 10. karin

  Einde van een tijdperk! Bedankt en veel succes in de toekomst!

 11. Richard

  Ah nee, waar moet ik nu mijn voorprethonger het hele jaar mee stillen? En hoe kom ik de zomer dor zonder filmpjes van Roos en Martin? Balen.
  Verder: heel veel respect en een groot dankwoord. Jullie wisten gevoelige snaren te raken, waren vaak spot on met de berichtgeving. Verder droop het enthousiasme van de site af en hebben jullie in mijn optiek LL erg geholpen door het festival het hele jaar levend te houden. Een diepe buiging.
  Hiernaast hoop ik Roos en Martin nog jaren samen in Biddinghuizen te spotten. :)
  Festivalgrtz, Richard!

 12. Johan

  Jammer! Maar zoals ik het lees zeer begrijpelijk! Erg veel plezier gehad van jullie site, mijn lowlandssite nummer 1!

  Het ga jullie goed!
  Wel thuis.

 13. Pier

  Zonde. Altijd leuk om een lowlove-artikel te zien verschijnen.

  Op naar FOK!forum dan maar om te babbelen.
  http://forum.fok.nl/topicchain/last/6189

 14. Martijn

  Jammer! Maar begrijpelijk: als je het niet meer met 100% inzet kan doen kan je er beter een eind aan breien.
  Dank voor alle leuke Lowlands artikelen en dingetjes de afgelopen zes jaar! :)

 15. Piet

  Jammer hoor! Onwijs bedankt in ieder geval. En hopelijk gaat het snel toch weer kriebelen.

 16. Michella

  Wat enorm jammer! Ik hou zo van jullie website. Waar moeten we ons nu heen vervoegen in tijden van chaos en voorpret :(

  Maar ik snap het wel..
  Hopelijk blijft alle historie wel online staan. Het is zo tof om terug te kijken naar welke act je in welk jaar zag enzo..

 17. tbeest

  Veel dank! We zullen jullie missen, maar niet op LL hoop ik :)

 18. Barry Astma

  Bedankt voor die jaren ‘goeie jeuk-gevoelens’.
  Zal de historie nog geregeld raadplegen. :)

 19. Dorrith

  Daar pink ik ook even een traantje voor weg. Mijn eerste keer Lowlands was in 2014, en oh, wat heb ik een hoop gehad aan de goede tips die vermeld werden op jullie site!! vooral de: ik ga naar lowlands en ik neem mee…. was een groot succes!! Ik heb dus niet al te lang van jullie kunnen genieten, maar het was top!!

 20. Jeroen

  Jeetje,

  Ik schrok er zelfs van!
  Zag het niet aankomen.

  Bedankt voor alles. Het was top! En fijn. En zo……

 21. joppe

  Ga jullie missen zeg …!!! Dank voor de mooie jaren van voorpret en pre plezier! ! Veel respect voor jullie enorme inzet, steeds weer

  Tnx !!!!!!!!!!

 22. Eduard Ridder

  Het ga jullie goed! Bedankt voor jullie inzet. Blijf genieten van live muziek.

 23. Einstijn

  Neeeeeuuuuh!

  Erg jammer :( Maar Begrijpelijk.

  Thanks a lot! Ik ben nu 6 keer naar lowlands geweest (sinds 2010) en heb me ieder jaar weer heugelijk vermaakt met het voorbereiden hier :)
  Thanks en het gaat jullie goed!

 24. ganz

  komt Roos volgend jaar gewoon wel? :(

  • Roos

   Zou het niet willen missen Ganz! Martin en ik zijn al in onderhandeling met Eric over een signeersessie… Zie je daar toch?

 25. Lidia

  Haaaaa jammer! Volgend jaar ga ik weer voor de twaalfde keer en net als iedereen hierboven, ben ik de afgelopen jaren erg gehecht geraakt aan jullie leuke, scherpe, grappige en vernieuwende parels van stukken! Bedankt voor de mooie jaren! En heel veel plezier op Lowlands 2016, 2017, 2018, etc… Het lijkt me dat jullie erg uitkijken naar een Lowlands zonder deadline stress!?

 26. Buddha

  Erg jmmr, het was hier altijd leuk om rond te neuzen + erg jmmr dat ik newbees niet meer naar jullie kan verwijzen… Dit is/was toch de meest up-to-date Lowlands site :)

  Bedankt voor alle info/berichten/poll’s/etc!! :)

 27. Arno

  Grote dankjewel! Voor de vele en leesbare informatie. Blijf genieten van muziek!

 28. Markie

  :-(

  Balen zeg, maar dank voor de bewezen diensten en het ga jullie goed!

 29. Bart

  Fantastisch werk. Ongelofelijk knap hoe jullie het op goodwill draaiend gehouden hebben. Weinigen zullen hetzelfde er voor over hebben. Ik hou de app lekker aan als trofee.

 30. Juri

  Erg jammer en zonde want het was altijd erg interessant en up to date …

  Dan nog maar voor een laatste keer gebruik maken van dit forum..

  Bij deze nog een keer de vraag of iemand mij aan een paars bandje van dit jaar kan helpen? Ben nog steeds op zoek en maak nog steeds kans om de weddenschap te winnen omdat mn vrienden er ook nog geen hebben gevonden ;p

  Wie kan mij helpen?

 31. Rob

  Onzettend bedankt voor alle voorpret! Heel erg jammer dat jullie stoppen. Jullie website was / is vele malen beter dan de originele Lowlands site.

 32. Dré

  Veel dank dan voor de afgelopen jaren.

 33. LLowCamp

  Het gaat jullie goed, groeten van de LLowCamp redactie
  @LLowCamp ( twitter )

 34. lex

  Bedankt! jullie waren altijd onderdeel van de voorpret :) jammer dat jullie stoppen.

 35. Marc

  Heel jammer! Ging op jullie site kijken wat jullie bericht zou zijn omtrent de eerste headliner…….!
  Sigur Ros

  Succes!

 36. Ralph

  Ah wat jammer. Het gaat jullie goed en bedankt voor alles :)

 37. Paco

  Neee! Wat nu? Dacht ga weer eens een kijkje nemen nu het festivalseizoen weer in aantocht is en de eerste festivals al met namen gaan strooien. Altijd met plezier hier het nieuws gevolgd. Graag tips voor goede alternatieven van deze site.

 38. erik

  Groot respect en een diepe buiging! Bedankt voor alle info, fun, voor- en napret, lach, discussie, historie en toekomst en overzicht in de vrolijke chaos die LL was, is en waarschijnlijk ook wel zal blijven. Ik zal het hier allemaal heel erg gaan missen.

 39. marco

  Jemig, februari nadert dus ik ga weer eens op zoek. Lees ik dit nieuws…..jammer zeg :(

  Bedankt voor de leuke artikelen!

 40. Stefan

  Ik lees het nu pas :(
  Ik ging 2011 voor het eerst naar lowlands en heb super veel gehad aan jullie tips en tricks.

  Bedankt voor alles en tot LL16 :)

 41. Marc

  Best leuke namen bij de eerste lading :-)

  http://www.festivalinfo.nl/news/36702/33_nieuwe_namen_voor_Lowlands_oa_Disclosure_en_Eagles_of_Death_Metal/

 42. Richard

  Toch mis ik lowlove.nl echt heel erg. Hadden we nu lekker kunnen zeiken op alles. Bijvoorbeeld dat EvE twee jaar geleden nog zegt: EDM moeten we niet, bijvoorbeeld de “Kalkbrenners van deze wereld”. En deze nu doodleuk boekt, zonder dat ik hem hoorde lachen of gniffelen toen hij het bij Michiel aankondigde. Zoiets.

 43. joes

  ja Lowlove wordt gemist! :(
  Zeker nu de eerste namen bekend zijn en we zaterdag early bird tickets gaan kopen (super relaxed!)

 44. joppe

  jep… kaartje binnen, maar zonder dit is de voorpret toch anders… je weet pas echt wat je mist…..

 45. Edson

  Kut waar moet ik nu heen?!

 46. Lan

  enig manier om contact met jullie op te nemen? wil jullie iets vragen….

 47. remco

  Ja hoor, stuur maar een mail naar team@lowlover.nl

 48. Maarten

  Hartelijk dank voor alle info de afgelopen jaren!!!

 49. Schreutje

  Ik mis lowlove behoorlijk nu, is er geen mogelijkheid om een forum te starten waar we lekker kunnen zeuren of de loftrompet kunnen blazen haha

 50. Mel

  Op festileaks is ook een Lowlandsforum:

  http://forum.festileaks.com/forums/topic/lowlands-2016/page/27/

U kunt niet meer reageren.