Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlands wil 180.000 wespen uitroeien

Wordt je straks lastiggevallen door een meute wespen als je met je biertje of je suikerspin rondloopt? De buren van Lowlands, pretpark Walibi, kampten de afgelopen tijd met een heuse plaag. Dus we vroegen de organisatie: hoe is dat op het Lowlandsterrein?

Het antwoord is dat Lowlands er nu al veel aan doet om de wespen straks bij je weg te houden. Er zijn 250 ‘lokdozen’ op het terrein geplaatst, die elk een capaciteit hebben van 5.000 wespen. Daarnaast is het terrein doorzocht op wespennesten en alles wat gevonden is, is weggehaald. Het doel is, zo zei Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg tegen ons, om 180.000 wespen “uit te roeien”.

Marketingmanager Bente Bollmann voegde daaraan toe dat Lowlands samenwerkt met een professioneel bedrijf, dat “uiteraard alle wet- en regelgeving hieromtrent in acht neemt. De verwachting is dat het beheersbaar blijft.”

13 reacties

 1. Ralph

  180.000 wespen uitroeien. Ik hoop niet op deze manier. https://www.youtube.com/watch?v=5VSBhVLcaOg

 2. Omg

  Haha, een kamer vol wespen achter die rode deur;-)

  Maar gaan die beesten nu niet allemaal op de campings rondhangen? Lok ze dan maar met zoetigheid naar de gesloten campings 6 en 7.

 3. Rookvlees

  Ik haat wespen. Heb ook nu al medelijden met alle barmannen en -vrouwen.

 4. Martijn

  Wespen doen niets, als je ze niet lastig valt… Het zijn geen muggen!

  • Thijs

   Als je ze niet lastig valt… Probleem met wespen is dat ze jou lastig vallen in deze tijd van het jaar, dan wil het nog wel eens mis gaan.

  • Morelleth

   Totdat ze op je net bestelde drankje gaan zitten zonder dat je het ziet en er een slokje van neemt.
   Geloof me, het doet pijn als je dan een slokje neemt. En je houdt er een dikke lip aan over. :(

 5. sil

  180.000 wespen uitroeien? Nu maar hopen dat karma niet een bitch is….

 6. willem

  Beetje vreemd verhaal dit. Enerzijds het verhaal van de parkeerkaarten waar we extra voor moeten betalen. Dit zou zijn om het carpoolen te stimuleren want dit zou beter zijn voor het milieu. Maar 180000 wespen uitroeien lijkt me ook niet echt milieuvriendelijk. Het zou Eric sieren als hij gewoon toe zou geven dat de parkeerkaart als enige doel heeft om geld te verdienen.

 7. Ans Bosma

  Ja, toe nou zeg, gewoon uitroeien die dingen. Punt.

U kunt niet meer reageren.