Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlands opent al op donderdag deel terrein

Op donderdagavond de dansvloer van het Lowlands cafe bereiken? Bijna net zo’n gewaagde onderneming als bij Stromae of de Foo Fighters op zweetafstand van de artiesten staan. Het was erg druk de laatste jaren, en daarom opent de organisatie in 2015 voor het eerst al op donderdagavond een deel van het festivalterrein.

Het gaat om een deel van Cape Lowlands, het terrein direct na de ingang. Daar is het een stuk ruimer en zijn meer faciliteiten (horeca en toiletten bijvoorbeeld), vertelt Bente Bollmann van de organisatie in een reactie op een vooruitblik in Vice Magazine. ‘Omdat we voor donderdag geen muziekvergunning hebben, zal het volume echter niet hoger liggen dan in het LL Cafe.’

Dat cafe zelf krijgt waarschijnlijk een andere gedaante, ‘we kijken of we het door een andere hang-out kunnen vervangen’, al zal er in elk geval een plek blijven om tot vroeg in de ochtend te feesten.

Verder introduceert Lowlands het Gllamcamp, waar je luxueus kamperen kunt. Dat speelt in op de trend van het glamping, waar zelfs notoire kampeerhaters vanwege de uitgebreide faciliteiten met liefde onder het zeil slapen. Het Gllamcamp krijgt een plek op hetzelfde terrein als de Podpads, die al enkele jaren op Lowlands staan.

Vorig jaar ging Cape Lowlands, het terrein rond de Bravo, op de schop. De organisatie vond het een succes (‘het heeft een sfeervollere uitstraling gekregen’), daarom is dit jaar dit jaar Planet Paradise aan de beurt.

De Grolsch krijgt een nieuwe naam (welke is nog niet bekend), maar behoudt wel zijn plek omdat daar veel infrastructuur (kabels etc) in de grond ligt. De rest van het terrein krijgt echter een stevige opfrisbeurt. ‘Het gebied krijgt een totaal nieuw aanzicht en een nieuwe indeling, al zijn we druk aan het tekenen waar alles komt te staan.’

4 reacties

  1. pony pony

    Pony pony pony plus sigaar

  2. Buddha

    Het enigste dat “leuker” of “beter” is op Pukkelpop dan op Lowlands is de pre-party. Als ze dit op Lowlands n beetje kunnen benaderen door een stuk terrein open te gooien op donderdag dan zeg ik: DOEN!! :D

  3. joppe

    Dat klinkt als leuk. Vorig jaar vanaf mijn campertje naar LL-cafe gelopen en daar was het zo druk dat je er niet meer bij in de buurt kon komen. cape lowlands open is een super initiatief !!

U kunt niet meer reageren.