Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlands nog lang niet uitverkocht

Uitverkocht is Lowlands nog lang niet. Volgens de organisatie zijn er nu 72% van de kaarten verkocht, dat betekent dat er nog geen 40.000 kaarten over de toonbank zijn gegaan. Van de 55.000 die er beschikbaar zijn. Aanleiding van het naar buiten brengen van dit bericht zijn de CJP-tickets. Die zijn wél uitverkocht.

Als Lowlands nu gehouden werd, was het niet zo rustig sinds Lowlands 1997. Toen verkocht het festival 40.000 kaarten terwijl het terrein een stuk kleiner was dan tegenwoordig. Maar zorgen maken hoeven we ons niet, volgens Rapid Razor Bob. Er worden nog gewoon kaarten verkocht.

Toch zijn wij benieuwd wat dit gaat betekenen voor het festival en vooral de sfeer op het terrein. Wat denk jij?

19 reacties

 1. Tessa

  Heerlijk. Het was de afgelopen jaren veels te druk!

  • Jeff

   Inderdaad! Is het eens een keertje heerlijk rustig voor de verandering. Het was de afgelopen jaren soms echt benauwend druk.

 2. Schuimpie78

  Goed dat er openheid wordt gegeven. 3voor12 heeft er ook even snel een stuk over geschreven;

  http://3voor12.vpro.nl/nieuws/2015/Lowlands/Lowlands–72–van-de-tickets-verkocht.html

  Waar ik vooral benieuwd naar ben is om men gaat schrappen, oftewel, minder campings, kleiner terrein etc. Wij staan al 15 jaar op de camping voor de brug en zou het een domper vinden als deze er dit jaar niet zou zijn. Volgende week bij het uitkomen van de programmakrant wordt ook meteen duidelijk of alle tenten van de afgelopen jaren er gewoon weer zijn. Heel erg benieuwd dus

  • pieter

   Ik denk dat LL niet de gok neemt om campings van te voren te schrappen. Deze worden (neem ik aan) weken van te voren al ingericht met toiletgebouwen, horeca, hekwerken etc. Stel dat ze in de laatste week alsnog uitverkopen dan moeten ze halsoverkop deze campings inrichten. Of ze allemaal opengaan is wel de vraag ja. Het kan zijn dat ze camping 7 (voorheen camping 5) niet opengooien.

   • WpuntNL

    Uitverkopen gaat niet gebeuren. Er zullen best nog 8.000 of 9.000 kaarten verkocht worden… Meer verwacht ik niet.

    Ik denk dat er een stuk minder ruimte aan de camping 5/6/7 kant zal zijn dit jaar. Verder draait alles door.

 3. pieter

  RapidRazorBob zegt dat het nog 5 weken duurt tot aan LL. Ben ik nou gek? Dit moeten er natuurlijk 4 zijn!
  Denk dat ze uiteindelijk 45.000 kaarten gaan verkopen. Heerlijk rustig :)

 4. DJNONO

  YES eindelijk, ik werd soms zo para van al die mensenmassa’s en dat geding tijdens concerten – peace man! (enzo)

 5. Pipo

  En de reden waarom de kaarten niet zo hard lopen? Teleurstellend programma? Het slechte weer van vorig jaar? De economische crisis? Wie zal het zeggen…

 6. Gunnar

  Waarom het niet loopt? Omdat Lowlands is ingehaald door de concurrentie. Iets was de Willie’s hier al een paar jaar voorspellen, maar de beLLievers blind voor zijn. Reken maar dat de formule op de schop gaat, want Mojo kan echt geen jaren achter elkaar 10.000 betalende bezoekers missen.

  • MarkvdrHeijden

   De Willies roepen dat Lowlands niet meer is zoals dat was. Ik als belliever roep dat Lowlands met de tijd is meegegaan. Ik denk alleen dat er meer Willies zijn afgehaakt dan dat nieuwe festivalgangers doorhebben dat Lowlands niet meer het oude, kistjes-aan, rockfestival is.

 7. joppe

  ach ja, de hype lag even een paar jaar bij Lowlands, die ligt nu ff ergens anders. komt wel weer goed. vorigjaar was het alsnog uitverkocht. 1e keer sinds jaren dat dat niet zo is. so what. overleven ze wel hoor….

 8. Jeroen

  DTRH (notabene een broertje van lowlands) is een geduchte concurrent geworden. En er had eigenlijk nog 1 goede headliner bij gemoeten om uit te verkopen. Maar mij maakt het niet uit, ik ga voor de 11e keer en laat me weer verrassen. Zin in!!

 9. Guinness

  Geld / kwaliteit

  €195,- is een hoop geld

  Als je ziet wat voor je muzieknamen je daarvoor bij andere festivals krijgt (Sziget, Pukkelpop, Rock Wercher) is de afweging makkelijk

  In tegendeel krijg je bij Lowlands een leuk randprogramma waar je het hele weekend kan vermaken.

  Echter staan deze namen niet op de posters en zal je geen extra publiek mee trekken

  • WpuntNL

   Verwar je nu populariteit en bekendheid niet een beetje met kwaliteit?

   “Groter” is niet altijd beter. Hoewel het aantal 10.000+ trekkers klein is dit jaar, is het ook geen prut line up… Denk ik.

   • Larikous

    ““Groter” is niet altijd beter.”
    En zo is het.

    Check hoe de sfeer was bij bijv. 22fest; relaxt, mensen op dezelfde golflengte, tolerant, open. Top sfeer. Veel ruimte, weinig rijen. Maar bekende namen? Nee. I dont care.

    Termen als kwaliteit, ‘grote namen’ of randprogrammering vind ik geen goede maat om een festival mee te meten.
    Dan heb je niet helemaal begrepen waar het om gaat.

    Ik let liever op de genres, lees; het publiek dat erop af komt, wat anderen ervan vonden en wat er omheen nog meer geregeld wordt om een toffe sfeer te maken (lokatie, barretjes, creatieve shit, etc ,etc).

 10. DJNONO

  Weet je, ik hoop dat ze wat meer aan de aankleding/thema gaan doen – die is zooo achtergebleven bij festivals als DTRH, of elektronische festivals. Het randgebeuren maakt tegenwoordig een festival. En daarbij zijn festivals als paddenstoelen uit de grond geschoten en wil ‘het publiek’ misschien meer intimiteit. Maar het kan echt dit jaar niet liggen aan het programma, die is goed! Ik wil de magneetbar terug, dat soort initiatieven. Voor mij geen stadionband, dat wordt te massaal met teveel klootjesvolk. LL is een alternatief festival met ruimte voor zowel de rock als de dansliefhebber en dat moet zo blijven.

  • Larikous

   “Voor mij geen stadionband, dat wordt te massaal met teveel klootjesvolk.”

   “en wil ‘het publiek’ misschien meer intimiteit. Maar het kan echt dit jaar niet liggen aan het programma, die is goed!”

   Amen to that!

  • olafdb

   Aankleding achtergebleven? Ik vind juist dat Lowlands daar best veel aan doet. Ik ben niet bij DTRH geweest maar als ik kijk naar bijvoorbeeld BKS heeft Lowlands een overweldigende stortvloed aan visuele uitspattingen op het terrein

 11. Jan

  Lowlands moet zichzelf blijven en geen paniek keuzen maken. Perfect dat de hype voorbij is.
  Het totaal concept blijft de sterke kant van het festival. Toch zal het nodig zijn om bezoekers aan je te binden.
  Ieder jaar naar Roskilde krijg ik een uitgebreide vragenlijst over het festival dat werkt wel.
  Je kan suggesties geven etc. Je ziet dat soms het volgende jaar weer terug. Ik ben benieuwd of de donderdag nu het deels open gaat aanslaat. Het was ook niet meer van deze tijd de Bassie en Adriaan tent. De verandering naar meer dance is prima je beweegt mee als festival en je programma idem.
  Misschien is de laatste zin juist wel het dilemma van Lowlands. Hoe profileer ik mij in verhouding tot welke risico,s durf ik ook commercieel te nemen. Nou profileren maar zou ik zeggen. Dan maar iets kleiner maar wel herkenbaar.

U kunt niet meer reageren.