Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

LLowgenda: Maatschappij-kritische speeches in de X-ray

Je moet er vroeg voor opstaan – of laat voor naar bed – maar dan kun je wel naar het maatschappelijk-politieke programma van Lowlands: LLowgenda. Zaterdag- en zondagochtend tussen 11:30 en 12:30 volgen twaalf speeches van even zoveel sprekers over de maatschappij.

Wellicht wees Lowlands-boeker David van Schuylenburch op de LLowgenda toen hij tegen ons zei dat Lowlands “links van het midden” moet blijven. Want de geboekte ‘provocateurs, scherpslijpers, opiniemakers, hemelbestormers en revolutionairen’ (dicto Lowlands) zijn vooral in die hoek te vinden. Al kan dat natuurlijk ook liggen aan de organisatoren van deze debatten: campagnebureau BKB.

Ter zake nu. Op de vroege Lowlands-ochtenden kun je de volgende sprekers verwachten:

 • Bert Koenders, minister van Buitenlandse Zaken
 • Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
 • Filmmaker en scenarist Andrea Bijen
 • Esther Crabbendam, die als voorzitter van Amsterdamse studentenunie ASVA tegen de invoering van een leenstelsel
 • Kayleigh van Oorschot, studeerde af op Europees utopisch denken
 • Tinkebell en Tamana Amiri, opschudding veroorzakende kunstenaressen
 • Akwasi, Oud-Zwart Lichter en theatermaker
 • Kustaw Bessems, chef van Volkskrant-katern Vonk
 • Maartje Duin is journalist en radiomaker
 • Thomas – Onze Man in Teheran – Erdbrink
 • Quinsy Gario vertelt hoe je aangifte doet tegen 770 bedreigingen
 • Journalist van het Jaar 2014 Olaf Koens

Voor wie wil weten wat te verwachten, de speeches van vorig jaar zijn hier terug te kijken.

9 reacties

 1. Stefan

  Zou Lowlands bijna boycotten als ze zo een gek als Gario uitnodigen.

 2. Ralph

  Och. Holocaust ontkenner en imitator van de moordenaar van Theo van Gogh rapper Salah Edin stond ook op Lowlands 2007. Daar was toen ook veel kritiek op, maar vond ook gewoon doorgang. En personen als Tinkebell die van haar dode kat kunst maakte en Quinsy die niks met Zwarte Piet heeft. Het moet allemaal kunnen. Je kan naar iets anders gaan of lekker in je tentje blijven liggen, want het begint vroeg.

  • Indiaantje89

   Mojo heeft Ten Walls voor Pitch geboycot uitspraken. Quinsy doet helaas niet onder met zijn uitspraken (MH17, remember?). En zou wat mij betreft ook gewoon geboycot mogen worden. Een man die racisme oogst zou niet welkom mogen zijn op Lowlands wat mij betreft. En daar is meneer Gario dag en nacht mee bezig en krijgt daar nog (dik) voor betaald ook.

   • Ralph

    Conclusie; Mojo is niet transparant. Ik blijf het wel gedurfd vinden om zo’n man als Quinsy te boeken. Ik vind zijn uitspraken verwerpelijk, maar ik kies er voor om niet te gaan en in mijn tentje te blijven liggen. En mensen die oproepen op Social Media om die man te gaan bekogelen met bier en tomaten moeten zich realiseren dat dat gedrag niet op Lowlands thuishoort. Alhoewel, Lowlands dat natuurlijk enerzijds ook over zichzelf uitroept.

  • dus

   Het verschil is wat mij betreft dat Quincy niet alleen abjecte uitspraken doet, wat mijn inziens Absoluut plek zou moeten krijgen op Lowlands, maar simpelweg een ontzetten domme man is, die we het beste kunnen negeren.

 3. Alex

  Quinsy Gario??? Dat ga je niet menen… Ik stel een flinke bierdouche voor, wie sluit zich hierbij aan, misschien een FB evenement voor aanmaken?

 4. Jasper

  Zo’n triest figuur als Quincy kun je het beste gewoon boycotten en moet je vooral geen publiek bieden.

  Als hij een bierdouche en massaal boegeroep krijgt, is het gelijk weer sensatie alom en heeft hij weer een reden om in de slachtofferrol te kruipen en de racismekaart te trekken. Gewoon massaal negeren, dan zal Lowlands hem waarschijnlijk ook niet nog een keer boeken.

U kunt niet meer reageren.