Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

De laatste muzieknamen: New Wave, Skepta, Stwo en meer

Mis je nog acts in de line-up? We hopen dat ze je hier onder ziet staan, want Rapid Razor Bob heeft zojuist de allerlaatste muziekacts bekend gemaakt. Op dat lijstje staan onder meer New Wave en Skepta.

Drank & Drugs in de polder! In februari dit jaar stuurde platenlabel TopNotch een groep rappers naar Schiermonnikoog. Na twee weken kwamen zij terug met een album genaamd New Wave. Een instant classic kun je wel stellen. De plaat is sinds de release het populairste album op Spotify, is meer dan 30 miljoen keer gestreamd op Spotify met evenveel Youtube-views. En over de Drank & Drugs hoeven we helemaal niets meer te zeggen. Wij zeggen Ja tegen Ronnie Flex, Lil Kleine, Bokoesam, Lijpe, SFB, Jack Chiraq en D-Double.

Ook te zien zijn Skepta, Stwo, Mura Masa, Mumdance, Throes + The Shine, Optimo (Espacio), Gomes ft. MC Vin-E, Harrie Hossel, Torus, BriBry en My Baby.

45 reacties

 1. Guinness

  Man man man.

 2. jelle

  meh.. had wat groots verwacht

 3. Clark

  Iemand te porren voor Harrie Hossel?
  Ik sta in ieder geval vooraan :)

 4. Stijn

  Wat ik niet helemaal snap is dat er vaak wordt gezeurt dat een act te comercieel, te popiejopie, of te mainstream is. (ook door EvE) Maar hoe halen ze het dan in hun hoofd om die “drank en drugs” gasten te boeken. Net als een Harlem Shake Baauer in 2013

  • Druif

   Lijkt mij niet zo heel moeilijk. Volgens mij vertegenwoordigen zij de nieuwe hip-hop generatie van NL. Het is misschien te vroeg om ze te vergelijken met de jeugd van tegenwoordig, maar die zijn toch ook ooit begonnen met het ‘popiejopie’ nummer watskeburt? Waarom boeken ze die eigenlijk nog? Als er iets mainstream is geworden dan is het de JVT wel.
   Mij zal allemaal een worst wezen, ik vind het mooi dat beide aanwezig zijn!

  • DefisDre

   Baauer was al een bekende naam in de scene en Harlem Shake werd eigenlijk perongeluk een grote hit. Het leukste is nog dat hij hem niet eens draaide op Lowlands.

 5. Schuimpie78

  Programma is niet beter of slechter dan vorig jaar. Binnen iedere stroming zijn er wat bekendere en onbekendere acts geboekt. Voor echte headlinders moet je niet naar LL, nu niet en is nooit zo geweest. En ja er staan relatief iets meer grote electronische acts maar dat is nou eenmaal de tijdgeest waar we nu in zitten en trekt simpelweg het meeste publiek.

  Al met al gaat het ongetwijfeld weer een zeer mooi weekend worden met genoeg nieuwe ontdekkingen.

  Tot over 5 weken!

 6. Guinness

  “trekt simpelweg het meeste publiek.”

  Ben benieuwd

  Ik heb de laatste jaren nog nooit zoveel LL posters zien hangen, stilte op social media, en zelfs de CJP korting is nog beschikbaar….

  Voor mij geen probleem. Beetje ruimte kan geen kwaad

  • Schuimpie78

   Ik doelde meer op het feit dat deze acts over het algemeen goed bezocht worden tijdens het festival, maar blijkbaar niet voldoende om uit te verkopen.

   Ook hier in Den Haag hangt er werkelijk waar op iedere hoek vd straat wel een poster, en dat al weken lang. Zelden zoiets gezien.

   Zoals gezegd, het programma bied genoeg vertier en ontdekkingen en wijkt niet veel af van 2014. De wereld om LL heen veranderd alleen in rap tempo en het aanbod wordt ook ieder jaar groter. Genoeg hierover, eerder heeft hier op de site al een mooie analyse over gestaan.

 7. DJNONO

  De eerste drie aankondigingen stond ik te juichen en te springen, dus mijn climax is al maanden geleden geweest om het sinds tijden weer eens geweldige programma van LL. Ook mijn lowlands playlist is lekker en fijn, met voor de helft electronica en de andere helft van alles en nog wat. Ik was al blij! Okee, ik hoopte ook stiekem op nog 1 grote knaller en vind ik deze extra namen niks aan, maar mijn weekend kan al niet meer stuk als ik naar de poster kijk. En uiteindelijk is het elk jaar hetzelfde en komt er van mijn goede voornemens helemaal niks. Lowlands is een beleving!

 8. Henk

  Helaas toch wat teleurgesteld. Lowlands is een prachtig festival en ben er heel wat jaren geweest. Nu zal ik me er elk jaar best kunnen vermaken, maar ik kan mezelf niet verkopen om er zoveel voor te betalen. Entreeprijs is elk jaar met 10.- verhoogd. Parkeren is betalen en de consumpties zijn schreeuwend duur geworden. Daarnaast zijn er geen “grote namen” maar is de prijs daar wel naar. Ik hoef ook geen stadionacts op lowlands, maar betaal daar wel voor.

  Wellicht DTRH maar is bezoeken.

  • Mel

   Zou ik zeker doen! Het was werkelijk fantastisch. Het “oude Lowlands-gevoel” van jaren terug. Perfecte sfeer, niet te druk en prachtige namen. Veel kleine acts maar ook mooie subtoppers zoals War on Drugs, Iggy Pop, Alabama Shakes en Roisin Murphy. De aankleding is ook super. Jammer van LL maar ik heb er een prachtfestival voor terug: DTRH!!

   • Robert

    Eens … En dan te bedenken dat LL en DTRH van dezelfde organisatie is. Doen ze dus goed: oude, uitgekeken LL garde naar DTRH en nieuwe plus groot deel van de oude garde naar LL. Dit jaar beide festivals, net als vorig jaar … En wss ook volgend jaar. Zie nog wel een jaarabonnement bedacht worden voor deze dubbel :)

  • Mr.Floppy

   Pinkpop is 180 euro (5 euro kosten ticketsysteem) en je krijgt 58 muziekacts. Bij Lowlands betaald je 195 euro (10 euro kosten ticketsysteem) en krijg je 142 muziekacts.
   Dus Pinkpop = 3 euro per bezoeker per acts = 180.000 per act (uitgaande van 60.000 bezoekers).
   Bij Lowlands = 1,30 euro per bezoeker per act. = 65.000 per act (uitgaande van 50.000 bezoekers).
   Kijkende naar het programma van beide kan je bij Pinkpop wel een stadion acts verwachten en bij Lowlands echt niet. En dat maakt Pinkpop ook Pinkpop en Lowlands ook Lowlands. Heb ik het randprogramma nog niet mee genomen in de prijs (Juliet, Echo, Hacienda, Mike, Romeo en nachtprogramma) Maar ieder zijn ding ;-)
   Ik kan in ieder geval niet meer wachten. Laat het blokkenschema drama maar beginnen.

 9. T

  Oke. Niet exact wat ik verwacht had, maar ik was al tevreden met de rest, dus het zal me een worst wezen! :’)

  Wat me wel opvalt; Kees van Hondt?? Waar ben je? (Of heb ik iets gemist?)

 10. Pils

  Lowlands is op. Jarenlang plezier gehad, maar dit is te kansloos. Bastille op de eerste plek van de poster. Daarna ben howard die zich te goed voelt om zijn bekende nummers te spelen. Nou dit wordt de laatste keer voor mij na de zoveelste prijsverhoging. Zwaar telleurgesteld

  • MarkvdrHeijden

   En Kendrick Lamar, Ought, Viet Cong, La Roux, FFS, Tame Impala, Benjamin Clementine, Courtney Barnet, DMA’s, Four Tet, Django Django, Maccabees, Hot Chip, Allah-Las, Curtis Harding, The Districts, Dollkraut, Caribou, Joey Bada$$ dan?
   Je moet verder lezen dan de eerste naam op de poster, want in tegenstelling tot bijvoorbeeld Pinkpop kom je dan pas de leuke namen tegen. Voor mij is het in ieder geval lang geleden dat ik zoveel bands wil zien.

   • Mr.Floppy

    De namen staan per grootte van act en dan op alfabetische volgorde. Dus dan is Bastille inderdaad eerste. In de iets kleinere namen staat alles ook op alfabet en de meeste interessante namen die niemand kent staat ze ook op alfabet.

 11. keessch

  Mark, wij gaan elkaar tegenkomen, chemical brothers wordt volgens mij echt ook nog wel feestje

 12. Joes

  Wat een heerlijke programma dit jaar. Een aantal waar ik heel erg naar uit kijk en een hoop nieuws te ontdekken!
  Kan niet wachten… Lowlands!

 13. joppe

  Weet niet hoe ik alles waar ik interesse in heb moet gaan zien… En dan ook nog nieuws ontdekken ?? Prima programma voor mij dus…. Ben ook erg benieuwd naar de donderdag avond en naar de nieuwe aankleding op de cape….. Oo ja en hoe die Greiniken tent nu gaat heten.
  Kortom Zin in !!! Alleen nog goed weer en tis af

 14. jelle

  Heb al een lijstje gemaakt, veel minder ‘wauw’ dan vorig jaar: Tame Impala, Twenty One Pilots, Kendrick, All Time Low, Ben Khan, Slaves, Mini Mansions, Maccabees en Bribry. Iemand nog ideeen? Vind opzich Viet Cong, Awolnation, Eaves, Limp Biz en Pond ook wel vet

 15. Tijs

  Me kaartje maar ingeruild voor dat van Pukkelpop sorry maar ben best wel een beetje zwaar teleurgesteld vorig jaar wel geweest met O.a QOSTA Disclosure flume Typhoon kaiser chiefs dub fx die antwoord Triggerfinger en als nog andere hele vette acts vind ik het dit jaar eerlijk gezegd best wel tegen vallen en als de laatste 2xen dat er nieuwe namen bekend gemaakt werden en daar staat als headliner bij van drank en drugs naar lowlands en van Amsterdam tot Parijs word ik daar niet heel veel vrolijker van

 16. Roos

  Hele leuke line up dit jaar! Beetje weinig ‘lima bandjes’ voor mijn gevoel.
  Ik snap alleen echt echt echt niet dat die gasten van new wave geboekt zijn, o,o hiphop

 17. Ewoudd

  Ik wil toch even iedereen wijzen op Curtis Harding, wat een held!

 18. Mark

  New Wave snap ik ook totaal niet. Maar goed, de rest is uitstekend.

 19. Babyboef

  Ik denk dat Lowlands teveel bezig is met de beleving en het randgebeuren. Het basis-ingrediënt van een festival is toch de bands. Wanneer je zoals ik meerdere jaren op Lowlands geweest bent dan ken je de (overigens fijne) sfeer wel en verlang je voor de 195 euro meer dan wat er nu staat. Bezoekers haken hierdoor af, wat te zien is aan de kaartverkoop. Begrijp me niet verkeerd, ik ga me prima vermaken en zal veel leuks ontdekken maar ik overweeg toch om volgend jaar eens bij DTRH te kijken i.p.v. Lowlands.

  • WpuntNL

   Dtrh is een prima festival… Met nog meer “randbeleving” dan Lowlands.

   Akker nou nog eens rustig door het lijstje heen… Deze line-up is prima.

 20. Schuimpie78

  OOR geeft nu gratis LL kaarten weg bij een 2 jarig abonnement (kosten 133,99) Volgens de actie zijn er “slechts” 25 kaarten beschikbaar maar ken al verschillende mensen die hier sinds gisteren gebruik van hebben gemaakt. Slechts 25 gaat hier dus niet echt op. Paniek actie van de organisatie die n dealtje heeft gesloten met OOR??

 21. pieter

  Afgelopen jaren heb ik juist de grote namen geskipt. Ben in het verleden nog het meest verrast door kleine (nieuwe) bandjes. Ik ga me dus wel vermaken.

  Wat je je wel kan afvragen: is het de 195 euro nog waard? Ik denk dat LL dit jaar niet uitverkoopt. Na de kritiek van vorig jaar kon je er eigenlijk al donder op tegen zeggen dat ze dit jaar wel zouden uitverkopen. Als ik nu al lees dat Oor kaarten weggeeft bij een abonnement?! Ik sta niet raar te kijken als LL het presteert om een week voor het festival zelf de kaarten voor lagere prijzen weg doet…

  Ik vind het allemaal prima: wat rustiger op de camping en het festival terein lijkt me heerlijk.

  • WpuntNL

   Ik hoop dat ze dat niet doen… Ik zie het ze ook niet doen…

   Het is niet erg dat het een jaar niet uitverkoopt. Heel gezond voor het festival. Het is jaren zo geweest dat het een week voor Lowlands pas uitverkocht.

   Scheelt ook woekerprijzen op marktplaats.

 22. CS

  Mijn lijstje voorlopig. Niet dat ik overal een groot fan van ben..:

  • Baauer & Boys Noize
  • Benjamin Clemente
  • Bastille
  • Caribou
  • Chef’s Special
  • Christine and the Queens
  • Curtis Harding
  • De Jeugd
  • FFS
  • James Bay
  • Jose Gonzales
  • Kendrick Lamar
  • Kenny B
  • Lapsley
  • Limp Bizkit
  • Major Lazer
  • Mark Ronson
  • Opgezwolle
  • Paolo Nutini
  • Passenger
  • Tame Impala
  • The Chemical Brothers
  • Underworld
  • Ronde
  • Ben Howard

 23. pieter

  Denken jullie dat Lowlands het aantal verkochte kaarten uiteindelijk bekend zal maken? (mocht het niet uitverkopen)

  En hoe kan Lowlands ervoor zorgen dat ze aankomende jaren weer uitverkopen? Programmering aanpassen of het concept compleet op de kop gooien?

U kunt niet meer reageren.