Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Maandoverzicht juni: nieuwe namen en een nieuwe serie

Met een hittegolf op komst die weemoedig doet terugdenken aan het legendarische watergevecht op Lowlands 2012, lijkt het ons hoog tijd om eens te bekijken hoe het nu met een van onze favoriete festivals staat. Wat is er allemaal in juni gebeurd?

Ten eerste blijven de namen langzaam binnendruppelen. Zo komen Jacco Gardner, DMA’s en The Staves. Voor diegene die geen idee hadden wie dat allemaal zijn, een dag later bleek dat Mark Ronson, ondanks een eerdere afzegging, toch weer wél komt. Die man is bijna net zo wisselvallig als alle honderd kaartverkopers op Ticketswap. Kenny B, Balthazar en Lianne la Havas zijn overigens ook van de partij. Rest alleen nog de vraag: op welke grote naam hoop jij nog?

Het comedyprogramma werd deze maand ook bekend; met onder andere Maxim Hartman zorgt dit voor een goedgevulde Juliet. Bereid je ook maar alvast voor op al het loslopend wild wat over de Lowlandsstraten struint, hopelijk is niemand van jullie bang voor clowns…

Weet je nu al niet meer waar je naartoe moet? Wij bieden uitkomst! In onze nieuwe aftelserie geven we namelijk elke week blokkenschematips voor allerlei soorten Lowlanders. Ben je een man met baard en bepaalde emoties? Check! Of wacht je liever op dat ene hitje? Check!

Je kunt natuurlijk ook ouderwets in de programmakrant gaan strepen, die komt namelijk 30 juli. En tot die tijd lees je hier nog een interview met David van Schuylenburch, een van de drie boekers van het elektronische programma en eindverantwoordelijke voor de Lowlands-nachten.

6 reacties

 1. Grover

  Aangezien ik met een luchtweginfectie ziek thuis zit te zweten ben ik uit complete desperatie de lineup per dag bij elkaar gaan sprokkelen. Dit is wat ik nu bij elkaar heb geraapt. Als jullie het verder goed vinden ga ik nu weer verder ziek zijn.

  vrijdag 21
  Ben Howard
  Underworld
  Tame Impala
  Kodaline
  Hudson Mohawke
  Paolo Nutini
  Caribou
  La Roux
  Patrick Watson
  Four Tet
  Curtis Harding
  Joey Bada$$
  Motor City Drum Ensemble
  Bleachers
  Alestorm

  zaterdag 22
  Kendrick Lamar
  Bastille
  Limp Bizkit
  FFS
  Balthazar
  Hot Chip
  José González
  Jacco Gardner
  Django Django
  Courtney Barnett

  zondag 23
  De Jeugd van Tegenwoordig
  Chemical Brothers
  Boyz Noize b2b Baauer
  Twenty One Pilots
  Passenger
  Interpol
  Enter Shikari
  Awolnation
  Bear’s Den
  Joost van Bellen
  The Maccabees
  Allah-las
  Pauw

  dag onbekend
  Father John Misty
  James Bay
  Kenny B
  Rico & Sticks
  Roots Manuva
  Sbtrkt
  Lianne La Havas
  Mark Ronson
  Palmbomen
  Todd Terje & The Olsens
  Love To

 2. Esther

  Aaaahhh, Grover toch! Met deze hitte en dan geen lucht, ik heb echt met je te doen! En ik vind ook dat je een pluim verdient voor het samenstellen van het proefschema, als ik het zo mag noemen? Ik hoop alleen zelf dat er nog een paar namen die jij op de vrijdag hebt gezet, doorschuiven naar de volgende dag(en), aangezien ik op donderdag eerst nog even 800km vanuit Frankrijk naar huis moet rijden en de volgende dag een kleine 200km naar LL. En daar ik geen twintiger en zelfs geen dertiger meer ben, moet ik ff bijkomen, hahaha. Beterschap!

 3. DJNONO

  Goed gedaan Grover!! En bedankt! Als je het zo bekijkt dan hebben we dit jaar een hele vette line up/programma. Beter dan voorgaande jaren. En na de 3fm reportage te hebben gezien van DTRH hoop ik zo op zowel Oscar & de Wolf als Iggy Pop. Zouden ze op de donderdagavond als het terrein een dag eerder open gaat een gezellige bonte avond doen???

U kunt niet meer reageren.