Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Eric geeft antwoord #3: over wespen en niet uitverkopen

We riepen jullie op om vragen te stellen aan Eric van Eerdenburg, en jullie stelden vragen. Een. hoop. vragen. Uit jullie inzendingen selecteerden we de belangrijkste, leukste en meest originele die we aan Mr. Lowlands himself voorlegden op het festivalterrein in aanbouw.

Deze week brengen we de antwoorden van Eric van Eerdenburg in drie delen. Bekijk hieronder het derde deel, waarin hij onder andere ingaat op de vraag of de komst van het andere Mojo-festival Down The Rabbit Hole nu niet te veel in de weg zit, omdat bijvoorbeeld The War on Drugs daar wel stond en – mede daarom – nu niet op Lowlands. Ook vertelt Van Eerdenburg hoe ze de gevreesde wespenplaag willen aanpakken.

Deel één staat hier, deel twee hier.

10 reacties

 1. Barry Astma

  Eric, het is niet gepast om zo te lachen over genocide.

 2. Willie

  3 vragen en dan nog op 2 vragen geen antwoord geven, goed gedaan Lowlove.

 3. Jeroen

  Die vraag inzake kannibalisatie omzeilt hij slim door over specifieke dubbelboekingen van artiesten te hebben terwijl de insteek van de vraag gericht was op doelgroep en overlopende bezoekers.

  • Willie

   Zo slim dat iedereen doorheeft dat hij er omheen probeert te lullen.

   Maar ik snap de opzet wel, Eric kreeg het vorig jaar goed voor zijn kiezen, ondanks dat hij op kritische vragen geen antwoord wilde geven en dacht weg te komen met bijdehand geouwehoer, dat is vervelend en niet leuk.

   Lowlove wil graag een ingang houden bij Eric dus hebben ze samen deze opzet bedacht. In een leuke nieuwe vorm gegoten en dan heeft niemand door dat zelfs die bruine arm interviews van een paar jaar terug een stuk beter waren.

 4. Tim

  Het valt wel op dat er in geen van de drie delen een kritische vraag gesteld wordt aan EvE. Dit terwijl er best een aantal goede kritische vragen gesteld zijn. Erg jammer dat deze kans gemist wordt. Of is er van de kant van EvE eerst gekeken naar welke vragen hij niet wil beantwoorden?

 5. Aswin

  Wat een belachelijke antwoorden geeft ie, of liever gezegd geen antwoorden.

  De tijd van Lowlover is ook wel geweest. Wees eens kritisch op het festival, jullie laten teveel met je sollen

 6. tinusdeman

  Niets over de bitterballen?

 7. Maurice

  De antwoorden zijn typisch “van Eerdenburg”: je kunt er eigenlijk niks mee.
  Het “geluid” van het publiek is in ieder geval duidelijk: LL is niet uitverkocht.
  Ik ben 1 van die oldschool bezoekers die er dit jaar niet bij is. Ondanks artikeltjes op noisey over meelopers die niet komen en meer van dat gebrabbel (notabene geschreven door iemand die werkt op lowlands, hoe objectief wil je het hebben) is de reden dat ik er niet bij ben simpel: te duur voor wat je krijgt.
  Met 2 man en caravan (ben tenslotte die oudere generatie) inclusief consumpties en reis enz kost een weekendje lowlands ongeveer 900 euro. En dat is het mij niet waard.
  Het kriebelt wel hoor, zeker! Mijn vriendencluppie zit daar wel, DAT mis ik. En had ik nog ergens tickets gewonnen of voor een stuk minder kunnen kopen dan was ik er bij… Nu kijk ik op de zijlijn mee en zie ik het volgend jaar wel weer. BKS staat dan al vast, Werchter ook. Lowlands wie weet, Icelandic Airwaves trekt aan me dus we zien het dan wel. Die 47000 man die nu op LL zijn zal dit sowieso een zorg zijn, zij hebben een leuk feest, en terecht, hebben ze zat voor moeten betalen: Losgaan tot de max!!

U kunt niet meer reageren.