Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Eric geeft antwoord #1: Minder campings, geen Alpha-brug

We riepen jullie op om vragen te stellen aan Eric van Eerdenburg, en jullie stelden vragen. Een. hoop. vragen. Uit jullie inzendingen selecteerden we de belangrijkste, leukste en meest originele die we aan Mr. Lowlands himself voorlegden op het festivalterrein in aanbouw.

De komende dagen brengen we de antwoorden van Eric van Eerdenburg in delen. Bekijk hieronder het eerste deel waarin hij onder andere vertelt over de sluiting van campings en ingaat op een “geniaal” idee om een brug van de India naar de Alpha.

29 reacties

 1. WpuntNL

  En een kleinere Alpha zo te zien.

 2. Guinness

  Mis ik de vraag ivm de wespen?

 3. Ralph

  Wel leuk die interviews. Zie je ook een stukje van de opbouw er tussendoor. Goed gedaan en ga zo door (Y).

 4. Marijke

  Mooi gemaakt! Petje af!

 5. joppe

  Mooi gemaakt mensen… leuk zo met het opbouwen op de achtergrond. Ook mooi de nonverbale communicatie in beeld, leuker dan lappen tekst lezen…

 6. Jeroen

  Mooi gemaakt redactie! Kom hierdoor echt in de sfeer,thanks.

  Eric geeft oprecht antwoord. De opmerking over de te dure brug zegt wel wat ondanks dat ik het wel snap.

  LL komt zichzelf volgend jaar denk ik pas echt tegen. De jonge generatie voor wie je nu met name programmeert zijn niet de groot verbruikers die, naast de kaarten, ook nog flink omzetten. Juist die generatie gaat nu afhaken.

  Nog drie dagen!

  • Juri

   Wat zegt dat dan, geldproblemen ofzo??

   Ik snap het wel, als je bekend bent met de lowlands backstage, die ruimte is onmisbaar en geeft het festival zn kracht.

 7. Richard

  Waarom zou de Alpha kleiner zijn? Dan geef je toch toe dat je mis hebt geboekt qua headliners? En maak je het onnodig druk bij de wel populaire headliners? Ik snap dit soort dingen niet.

  • Camping2

   Als je 10k kaarten minder verkoopt en er vanuit gaat dat de helft daarvan bij de Alpha zou staan is 900m2 (4500 man?) minder tentoppervlak toch perfect? Zoveel beter voor de sfeer dan een gevoelsmatige halflege Alpha.
   Ja, om die reden vind ik het sluiten van camping 6 en 7 ook een uitstekende oplossing ;-)

   • olafdb

    Behalve als je aan de deur gaat uitverkopen en het terrein wel vol komt. Dan heb je een te kleine tent. Want die campings kunnen gewoon nog open als ze nodig zijn.

    • WpuntNL

     Die kans acht ik echt heel erg klein. Als de kaartverkoop was aangetrokken, had het al uitverkocht geweest of waren er positievere interviews geweest.

     Het geluid wat Lowlands de afgelopen weken afgeeft is volledig in lijn met niet uitverkocht raken en ongeveer 42000 bezoekers verwachten.

     Aan de poort verkopen ze nog 200 tot 300 kaarten maximaal.

 8. Richard

  En toch vind ik dit er wederom één in de categorie jammer. En die stapelen zich wel op zo.

  • Mark

   En ik had jouw reactie ook graag willen horen als de Alpha bij elke headliner voor een zesde deel leeg zou zijn gebleven. Echt, beter een volle kleinere tent dan een grotere halflege. Prima beslissing dit.

  • Vince

   Jammer? Lowlands maakt goede keuzes. Het haat niet om de kaartverkoop of uitverkopen. Het gaat er om dat ze een geweldig festival neerzetten waar je naar toe wilt gaan! Jammer is dat het minder verkoopt dit jaar, maar de keuzes die ze maken komen ten goeden van het festival!

 9. Richard

  Vergeet ook niet dat camping-4 gehalveerd is door de gLLamcamp. Ok, en nu zeur ik niet meer. Ik heb er zin in! :)

 10. Guinness

  Ik zie zon op de voorspellingen.

  Vind het allemaal goed.

U kunt niet meer reageren.