Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Vanaf het podium: Eefje de Visser

Op Lowlands kunnen Nederlandse artiesten altijd iets speciaals, lijkt het. Ze kennen het festival goed en het contact met het publiek is inniger. Maar is dat wel écht zo? Lowlove laat in de aanloop naar Lowlands 2015 drie vooraanstaande Nederlandse acts aan het woord over hoe het was om op te treden in Biddinghuizen. Dit keer: Eefje de Visser.

Op zaterdag 20 augustus 2011 speelde Eefje de Visser om een uur ‘s middags in de Lima. Het was lekker zonnig weer en het werd heel druk bij het optreden, dat later lovende recensies ontving in diverse media. Het debuutalbum De Koek was dat jaar in januari uitgekomen en het succes van Eefje en haar band kwam die zomer in een stroomversnelling terecht.

“Toen we hoorden dat we op Lowlands mochten spelen, dat vond ik echt niet normaal jongen. Je houdt je verwachtingen bewust een beetje laag na de eerste plaat. We dachten: we zien wel. Maar ik had niet gedacht dat we toen gelijk al voor Oeral én Into The Great Wide Open én Lowlands geboekt zouden worden. Het was allemaal eigenlijk heel plotseling. Op een gegeven moment zit je in die stroom van festivals doen en dat is echt heel leuk.”

“Ik dacht vooraf dat ik heel erg zenuwachtig zou zijn. Maar op die dag zelf was ik overdreven níet zenuwachtig. We speelden de dag daarvoor op Noorderzon, hadden in een huisje geslapen en waren gewoon lekker op pad met de band. Ik was wel benieuwd of er veel mensen zouden zijn, maar ik zag al tijdens de soundcheck dat er allemaal mensen speciaal voor ons waren en zelfs al meezongen.”

“Ik was bijna té relaxed. Ik was zelfs mijn stok vergeten waarmee ik op een blik moest slaan, en ook mijn capo voor op de gitaar. Ik moest dus tijdens de show het podium af om die dingen te gaan halen, zo stom!”

Eefje de Visser – Afdwaalt, Lowlands 2011

“Midden in het liedje ‘Afdwaalt’ zag ik ineens dat de mensen vooraan het dansje uit de video aan het doen waren. Tijdens een instrumentaal stukje zei ik: ‘Wie zich afvraagt wat hier gebeurt, deze mensen doen het dansje uit de clip!’. Toen ging het publiek helemaal los met applaus en gejoel. De uitbundigheid vond ik heel bijzonder, het is megadankbaar om op te treden voor zo’n publiek. Soms heb je een show waarbij je elkaar aansteekt als artiest en publiek, en dat was toen echt zo. Lowlands was een van de shows die ik het meest onthouden heb van alle festivals.”

“We arrangeren de liedjes wel bewust voor festivals. We maken ze iets uitbundiger. Op festivals is het minder vanzelfsprekend dat mensen stil zijn, het gaat minder over de nuances. We doen dan echt ons best er een stevige show van maken, terwijl je wel jezelf blijft.”

Eefje de Visser interviewt Selah Sue, 2011

“Op de dag van ons optreden was het heel druk met allerlei interviews en extra speelsessies. Ik werd zelfs met een karretje overal heengebracht. Ik heb ook nog Selah Sue geïnterviewd. Backstage kom je iedereen tegen uit de bandjeswereld. De dag na ons optreden heb ik Fink nog ontmoet. Ik was al fan van hem en heb hem toen even gesproken en mijn album gegeven. Later heeft hij een van de nummers op een mixtape van hem gezet en naar aanleiding daarvan heb ik ook wel eens bij hem in het voorprogramma gestaan.”

“We zijn net begonnen met het derde album. We gaan het zelf produceren met de band. Ik ben heel blij met de kant die het nu op gaat, maar het is nu ook nog een onduidelijke fase. Het wordt wel een energieke plaat en dat vind ik heel tof. Ik focus me heel erg op dat wat we doen goed is. Ik wil graag dat het mensen bijblijft.”

“Het album komt in januari 2016 uit is nu de planning. Wie weet staan we dan weer op Lowlands. Ik heb natuurlijk geen flauw idee, maar het zou leuk zijn.”

Eerder in deze mini-serie: Spinvis over Lowlands 2012 en Marien Dorlein (Moss) over Lowlands 2010.

Eén reactie

  1. Ferraro

    Tof interview weer, jammer dat deze serie is afgelopen. Het goede nieuws is dat dit betekent dat we elkaar snel in het Paradise gaan zien!

U kunt niet meer reageren.