Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

9 blokkenschematips voor de Brabantse badjassenbrigade

Waar ga je heen op Lowlands? Als je zoals ons bent, ken je hooguit de helft van de bevestigde namen en kun je dus wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken. Vandaar dat we vanaf nu voor allerlei soorten Lowlanders tips geven. Deze week: de Brabantse vriendengroep die niet vies is van een pilsje.

 Je bent

Die Brabander die met de vriendenclub – of beter, voetbalteam van vroeger – één keer per jaar eens lekker gek het weekend driedubbel over de kop op stelten wil zetten. Een ouderwets mannenweekend. Je hebt niet echt een idee wat er speelt, loopt graag in blote buik of matching badjassen met je kompanen, schreeuwt wat af (ook zonder stem), sponsort de bar met plakkaten muntjes en bent niet bang een meisje aan te spreken (‘HEUJ TIETUUUH’).

 Je zoekt

Bier en vermaak. Lekker hossen en schreeuwen terwijl er een mix van drank en zweet over je buik druipt. Vuurballen jonguh! Over dat zachte gitaargejengel brul je zo heen. Oja, een paar leuke deerntjes erbij is ook niks mis mee. Beetje baldadigheid (lees: je breekt de hele tent af en wordt meegevoerd door security) moet kunnen op zijn tijd.

Je kunt naar

Het festivalterrein! Maar dat is niet noodzakelijk. Tot vier uur ’s nachts op de camping gepassioneerd ‘Don’t Cry For Me Argentina’ zingen kan ook, of natuurlijk iets van good old Guus. Al verdienen de buren rond die tijd eventjes rust, totdat je in de ochtend een keertje of vijftig ‘koffiewekker!’ roept, uiteraard. Lachen man.

Goed, daar gaan we:

De lijst

Limp Bizkit – Rollin’

Jeugdsentiment en je oude homies gaan natuurlijk hand-in-hand. Bier gooien, beuken, zweten en schreeuwen. Dé plek waar het eerste slachtoffer van de groep valt en een enkelbandje scheurt. Hoort er ook bij. Crowdsurfen in een rolstoel kan namelijk ook.

De Jeugd van Tegenwoordig – Schnitzel

De Jeugd doet geen concessies en breekt de tent altijd vakkundig af. Laat dat nou net ook jouw specialiteit zijn. Het is wachten tot dat ene nummer komt dat ooit onder een aftermovie van een voetbalweekend zat. Iedere ‘brother from another mother’ rapt zijn eigen verse en verder is het vooral veel springen en schreeuwen: doing what you do best. Geen stuk vlees, maar een way of life!

The Chemical Brothers – Galvanize

Hossen met een hoofdletter H. Halverwege de Alpha met je mannen het intro meeblèren: TU TU TU. Die roze badjas heeft inmiddels een onbestemde kleur bruin. Wild  in de moshpit springen, ondertussen een schoen en wat munten verliezen, het geeft allemaal niks: een echte Brabo is niet klein te krijgen.

Ben Howard – The Wolves

Ja, deze gast heb je wel eens op de radio gehoord. De rest van de muziek ken je niet echt, maar als je maar hard genoeg ‘WULFS’ blijft schreeuwen, werkt die Ben misschien wel mee. En anders zijn er genoeg meisjes om net iets te hard aan te stoten terwijl je met je loensende dronkemansogen flirterig probeert te kijken.

Rico & Sticks – Gekke Gerrit

In elke jongen schuilt stiekem een gangsterrapper, en als dit ergens naar boven komt dan is het natuurlijk bij Opgezwolle. Broek op half zeven en een ruimte van één vierkante meter om je heen voor al die beschonken hiphopmoves.

Gallowstreet – Blue Monday

Soms loop je ergens langs en klinkt die trompet opeens wel erg leuk. Even blijven hangen, stug tegen de maat in bewegen en voor de lol eens een biertje over het publiek heen gooien. Of die rare falafel, die je gehaald hebt omdat het meisje achter de bar zo leuk was.

Major Lazer – Watch Out For This

Helemaal losgaan doe je samen met een overvolle Alpha. Als iemand zegt ‘waar is het feestje?’, zijn jij en je buddies er als eerste bij. Je klimt de tent in, sleurt die prullenbak het publiek in of crowdsurft een weg naar voren in een opblaasbootje. That’s how you roll. En als Kees van Hondt er niet is, dan ga je toch naar het optreden met het grootste feestgehalte op heel Lowlands: Major Lazer!

Passenger – Let Her Go

Je hebt je om laten lullen door die leuke blonde buurmeisjes om mee te gaan naar Passenger. Redelijk verveeld kijken jij en je maten om jullie heen en halen jullie nog maar wat bier. Maar goed, bij dit nummer kun je wel even dat meisje om de nek vallen. Aansteker in de ene hand en dat vertrouwde pilsje in de andere.

Chef’ Special – In Your Arms

Dit is toch een nummer in de categorie ‘meebrullen met je maten’ terwijl je schouder aan schouder staat, hand op het hart. Geen schaamte dat je elk woord kent. Beide kolenscheppen de lucht in en je even van je sentimentele kant laten zien. Terwijl je bij elkaar de nek hangt, ook omdat rechtop staan niet meer zo lekker gaat, weet je een ding zeker: volgend jaar weer!

We maakten eerder blokkenschematips voor de man met baard en emoties, de hitjeswachter, de Brit, de Lowlandsmaagd en het indiepopprinsje.

6 reacties

 1. Thijs

  Geschreven door iemand die nog nooit een brabander is tegengekomen volgens mij. Zeg vriend, ben je niet in de war met die boeren uit de achterhoek? Mss kun je je lijstje doorgeven voor de zwarte cross van volgend jaar ;)

 2. Marc

  U komt uit Brabant?

 3. DJNONO

  Sorry hoor Brabo-Thijs, maar als ik het stukje lees over hese Brabanders in een badjas dan heb ik daar meteen een plaatje en bijbehorend geluid bij! Net als die koeienpakken uit Noord-Holland. Altijd in voor een praatje en blikje lauw bier, om 10 uur ’s ochtends als je naar het badhuis sjokt.

 4. DJNONO

  Trouwens, boeren uit ‘de Achterhoek’ dragen kisten en houthakkershemden. Badjassen vinden ze voor mietjes.

 5. Martin

  Ik heb ze vorig jaar niet gezien op Lowlands.

 6. harkie

  Kunnen ze deze deze graf kut mongolen ( neeehhh, niet aan elkaar) per direct een enkeltje syrie geven??

U kunt niet meer reageren.